• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Με καύσιμο την Chipita, η αντίδραση στο ταμπλό

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Υποτονικό το ξεκίνημα και χωρίς καμία διάθεση για ρίσκο, η κίνηση που βγαίνει την Πέμπτη στην αγορά, με τον γενικό δείκτη στις 876 μονάδες και οριακά κέρδη 0,35%.

    Με τις συναλλαγές στα 3 εκατ. Ευρώ, μία ημέρα μετά το deal Chipita – Mondelez αξίας 1,6 δισ. Ευρώ, το οποίο είναι 20 φορές τα κέρδη προ φόρων του 2019, τρεις φορές τον κύκλο εργασιών της ίδια χρονιάς και σχεδόν 2,5 φορές πάνω από την πώληση του 2010, η αγορά δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια θα είναι η θέση της αγοράς μας σε επόμενα deals.

    Το γεγονός ότι η Chipita δεν είναι εισηγμένη εταιρεία δεν αλλάζει τον βαθμό ενδιαφέροντος για τα ελληνικά assets, σχολιάζουν Έλληνες διαχειριστές. Το deal αυτό αποτελεί οδηγό για το μέλλον σε κάθε περίπτωση.

    Η έκθεση της Moody’s ήταν σαφής χθες, γράφοντας πως όσο συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο κοντά είναι η αναβάθμιση και η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας, μειώνοντας ταυτόχρονα τη σχέση χρέους/ΑΕΠ, αφού οι τομές στην οικονομία γίνονται για να εδραιώσουν και διατηρήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

    Καλά τα νέα για το ελληνικό 10ετές που διατηρείται στο 0,84%. Που σημαίνει ότι οι φόβοι για τον πληθωρισμό και την παρεπόμενη συνέπεια αύξησης των επιτοκίων ήταν μάλλον υπερβολική το προηγούμενο διάστημα, από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει ρυθμίσει το χρέος της για τα επόμενα 20 χρόνια και η πλειονότητά του ανήκει στον επίσημο τομέα.

    Σε ότι αφορά στην κίνηση των μετοχών, αυτή την ώρα βγαίνουν κάποιες πιέσεις – και πάλι – στις τράπεζες, περιλαμβάνοντας όμως, σήμερα και τη μετοχή της Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 η οποία δείχνει να ισορροπεί λίγο πάνω από 1 ευρώ. Η μετοχή ξεκίνησε πτωτικά κα ανακάμπτει στο 1,04 ευρώ.

    Απώλειες στο μεταξύ βγαίνουν στην Τιτάν, σχεδόν 0,5%, πάνω από 1% οι απώλειες στην Aegean, στα 9,45 ευρώ υποχωρεί οριακά η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 29,50 ενισχύεται η Coca Cola, στα 2,36 υποχωρεί η ΕΤΕ, 2,9% η άνοδος για την Quest, στα 13,41 ενισχύεται η MOH, στα 12,40 o OΠΑΠ και στα 14,55 αμετάβλητος o OTE.

    Κέρδη 2% για την Ελλάκτωρ στο 1,36 ευρώ, 1% η άνοδος στην Eurobank, στα 7,23 η Lamda, που ενισχύεται οριακά, οριακές απώλειες για την Τέρνα Ενεργειακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πίσω από τα προ COVID επίπεδα οι μετοχές!

    Ο βραδύς δρόμος προς την επενδυτική βαθμίδα: Γιατί δεν μας αναβάθμισε η Moody’s – Τι περιμένουν οι διεθνείς οίκοι

    Σπύρος Θεοδωροπουλος: Το διαμέρισμα στο Μοσχάτο, οι business με τον Βγενόπουλο και το deal των 2 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ