• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Κλειδί για την πορεία της αγοράς η Εθνική, ενθουσιασμός για Μυτιληναίο μετά τα αποτελέσματα

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Ράλι αυτή την ώρα στη μετοχή του Μυτιληναίου, στα 14,91 ευρώ, που βάζει πλώρη για τα 15 ευρώ, με 80 χιλιάδες κομμάτια όγκο και τον δεύτερο μεγαλύτερο τζίρο στο ταμπλό, στο 1,2 εκατ. ευρώ, με πρώτο το Jumbo με 1,3 εκατ. ευρώ.

    Οι τράπεζες υστερούν την Τρίτη σε συμμετοχή και ενδιαφέρον, με την Alpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 να βρίσκεται στην πέμπτη θέση από πλευράς τζίρου και μόλις 332 χιλιάδες ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ανακάμπτει στις 869 μονάδες, παρά το γεγονός ότι είναι μία καθαρά πτωτική μέρα για όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

    Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Beta Χρηματιστηριακή, «Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης δημιούργησε σοβαρές αναταράξεις στην τάση με την γρήγορη κίνηση στις 830 μονάδες. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους ταλαντωτές για πρώτη φορά φέτος σε υποτιμημένες ζώνες τιμών από τις οποίες ξεκίνησε ένα μικρο ράλι τιμών τεσσάρων συνεδριάσεων το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη. Το
    μέλλον αυτής της κίνησης δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνο καθώς με τα τρέχοντα συναλλακτικά δεδομένα η ανοδική αντίδραση έχει πέρας εξάντλησης τις 870 μονάδες.

    Από την άλλη πλευρά πολλές φορές μια άνοδος έχει ξεκινήσει με συναλλακτική αδιαφορία και στην διαδρομή έχει βρει ρυθμό και προθυμοτερους αγοραστές. Οι αγοραστές θα αποκτήσουν πραγματικό πλεονέκτημα μόνο σε υπέρβαση των 887 μονάδες, επίπεδο στο οποίο κινούνται οι κινητοί μέσοι των 50 και 30 ημερών και μόνο τότε θα μπορεί να υποστηριχθεί μια πιο ζωηρή κίνηση επιστροφής πάνω από το τεχνικό ορόσημο των 900 μονάδων. Ενδεχομένως μια συσσώρευση να έδινε χρόνο σε ένα τέτοιο σενάριο, συμβατό και με την περίοδο που διανύουμε η οποία έχει μικρότερο εύρος στις καθημερινές διακυμάνσεις και περιορισμένο τζίρο».

    Αντίδραση βγαίνει επίσης στην Aegean ΑΡΑΙΓ 0,08% 11,78 που ανακάμπτει στα 5,25 ευρώ, την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54 στο 1,31 ευρώ και με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ στο «συν» πέρασε και η μετοχή της Εθνικής. Αντίδραση 1,7% για την ΕΧΑΕ, στα 3,91 ευρώ, ενώ σε θετικό πρόσημο τείνει να περάσει ο ΟΠΑΠ, στα 11,65. Τα υψηλά της, πάνω από τα 8,20 «υπερασπίζεται» η Lamda ΛΑΜΔΑ 4,39% 6,90.

    Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, η Έντερσοφτ σημειώνει κέρδη πάνω από 2%, ενώ στην Epsilon Net, αν και κινείται ανοδικά, τα αρχικά κέρδη περιορίζονται με τη μετοχή στα 11,95 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Mytilineos: Αύξηση 11% στα κέρδη και τζίρος 994 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

    Η Eurobank πούλησε το ποσοστό Κοντομηνά στην Intertech

    Bitcoin: Το γράφημα που κάνει τους «ταύρους» να βλέπουν ξανά τα 44.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ