• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Κέρδη με το ξεκίνημα στην Eurobank, το CVC ανεβάζει τη ΔΕΗ, focus στον Μυτιληναίο

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Στα όρια των 900 μονάδων συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο γενικός δείκτης του Χ.Α.

    Τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου βρίσκονται στο επίκεντρο, αλλά και η ΔΕΗ. Επιβεβαιώνοντας το mononews.gr, το CVC δεσμεύεται να μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, για συμμετοχή έως και 395 εκατ. ευρώ και με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 10%.

    Από την άλλη, ο Μυτιληναίος εμφάνισε αποτελέσματα ρεκόρ στο 9μηνο, ανοίγοντας το χορό των αποτελεσμάτων της περιόδου από τις εισηγμένες. Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε €115,2 εκατ. για το Εννεάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 13% σε σύγκριση με τα €101,8 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Αντίστοιχα, αν η σύγκριση γινόταν σε προσαρμοσμένη για έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα γεγονότα βάση, η αύξηση σε σύγκριση με το Εννεάμηνο του 2020 ανέρχεται σε 55%.

    Νέα ιστορικά επίπεδα κύκλου εργασιών και κερδοφορίας καταγράφει φέτος η Μυτιληναίος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα σε €1.698,1 εκατ. έναντι €1.341,0 εκατ. το 2020, διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών το εννιάμηνο του 2021 σημειώνοντας αύξηση 27%. Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €241,2 εκατ. έναντι €234,5 εκατ. κατά το εννεάμηνο του 2020, επωφελούμενα από τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, που επανήλθε σε κερδοφορία μετά την ανάληψη νέων συμβάσεων το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του Τομέα Μεταλλουργίας.

    Μία μέρα μετά το blackout στην αγορά και την καθυστέρηση πέντε ωρών στην έναρξη των συναλλαγών και με το αναμενόμενο γεγονός της παραίτησης του CEO της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, η αγορά πάει να βρει τα πατήματά της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία περίεργη εβδομάδα, αφού η αγορά δεν έχει να αποτιμήσει την αξιολόγηση της S&P, για την οποία υπήρχε προσδοκία στην αγορά την περασμένη Παρασκευή. Όμως, έχει μπροστά της τις διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ, αφού την ερχόμενη Δευτέρα αποφασίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το ενημερωτικό δελτίο της Επιχείρησης και την επόμενη μέρα, λέγεται ότι ανοίγει το βιβλίο προσφορών. Χρηματιστές δεν αποκλείουν να υπάρξουν μειώσεις θέσεων σε μετοχές με σκοπό την κατοχύρωση ρευστότητας προκειμένου αυτή να διοχετευθεί στην αύξηση της ΔΕΗ. Η μετοχή ενισχύεται στα 9,13 ευρώ. Κέρση σχεδόν 0,5% για την Άλφα στο 1,12 ευρώ κέρδη 1,2% για την Eurobank και όπως φαίνεται σε θετικό πρόσημο περνάει και η Εθνική, στα 2,69 ευρώ. Θετικό πρόσημο με οριακά κέρδη και για την Πειραιώς, στο 1,48 ευρώ.

    Κίνηση στα 15,57 ευρώ για τον Μυτιληναίο, ενώ στα 12,90 ευρώ ανακάμπτει το Jumbo. Αντίδραση 1,495 για τον ΟΠΑΠ, στα 13,63 ευρώ και στα 15,56 ευρώ επανέρχεται ο ΟΤΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    MYTILINEOS: Στα 115 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη – Επιβεβαίωση mononews

    ΔΕΗ: Με €395 εκατ. μπαίνει στην ΑΜΚ η CVC

    Attica Bank: Δεσμευτικές προσφορές από τουλάχιστον τρεις στρατηγικούς επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ