• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Η είσοδος της Πειραιώς στον MSCI φτιάχνει κλίμα, σούπερ κέρδη στις εταιρείες πληροφορικής

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Ανεβάζει στροφές η αγορά κινούμενη στις 895 μονάδες με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο προσκήνιο μετά το memo της Morgan Stanley για ένταξη της Πειραιώς στον Small Cap δείκτη της.

    Το νέο είναι σημαντικό και ακολουθεί της ένταξης της Alpha εκτάκτως προ 20ημέρου στον MSCI, εξέλιξη που είναι δυνατό να απελευθερώσει νέα κεφάλαια προς τις τράπεζες και να αλλάξει το κλίμα στην αγορά. Πάνω από 2,5% τα κέρδη για την Πειραιώς, 2,1% για την ΕΤΕ, 1,2% για την Eurobank και 1,20% για την Άλφα.

    Η αγορά προς στιγμή δείχνει να αφήνει πίσω της τη δύσκολη κατάσταση που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, ενώ θα πρέπει να αποτιμηθεί και η εκταμίευση των πρώτων 4 δισ. Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, «Μπήκαν σήμερα στους λογαριασμούς του Ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος 4 δισ. ευρώ που αποτελούν την προκαταβολή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”. Οι πόροι αυτοί, σημαντικό τμήμα των οποίων αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα αξιοποιηθούν με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος της οικονομικής ανάκαμψης, της κοινωνικής συνοχής και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας».

    Οι μετοχές των εταιρειών της πληροφορική, Epsilon Net, Space Hellas ή των Ευρωσυμβούλων απογειώνονται με κέρδη στο ταμπλό πάνω από 2%. Aπό τα small caps ξεχωρίζει πάλι η μετοχή της Άλφα Αστικά Ακίνητα με κέρδη πάνω από 4%, Ίλυδα, λόγω αποτελεσμάτων πάνω από 8%, Q&R πάνω από 3%, Ιντρακόμ πάνω από 2%.

    Πάνω από 4,8%η άνοδος της Byte.

    Επίσης κέρδη πάνω από 1% για τον Μυτιληναίο, ενώ απώλειες, οριακές, για τον ΟΠΑΠ στα 12,07 ευρώ και τον ΟΤΕ, στα 15,69. Στα 11,50 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή, στα 4,21 ευρώ ο Φουρλής.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Πειραιώς στον Small Cap της Μοrgan Stanley

    Σκυλακάκης για τα πρώτα 4 δισ. ευρώ: Θα αξιοποιηθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα

    Οι δισεκατομμυριούχοι φαίνεται ότι δωρίζουν την περιουσία τους – Είναι όμως έτσι;



    ΣΧΟΛΙΑ