• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Η Εθνική και οι… άλλοι στο ταμπλό

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Ξεκίνησαν ανοδικά οι ξένες αγορές, ξεκίνησε ανοδικά και το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

    Ο γενικός δείκτης με ήπιους ρυθμούς κινείται προς τις 803 μονάδες και ο στόχος είναι η κατεύθυνση προς τις 810, επίπεδα τα οποία φάνηκε ότι πάει να καταλάβει χθες με το υψηλό ημέρας στις 807.

    «Ένα βήμα τη φορά», λέει ο χρηματιστής, διευθυντής επενδύσεων της Beta ΑΧΕΠΕΥ κ. Τάκης Ζαμάνης. «Υπάρχουν εξελίξεις που έχει να προεξοφλήσει η αγορά και να κρατήσει αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, οι εξελίξεις στις τράπεζες, η Ελλάκτωρ και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής».

    Ταυτόχρονα, παρατηρείται ότι μετοχές που άγγιξαν νέα πολυετή υψηλά χθες, όπως ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76 ή η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 υπάρχει διόρθωση, ενώ στην Εθνική ΕΤΕ -1,09% 7,26 που έχει μπροστά της την πώληση πακέτων κόκκινων δανείων και την αξιοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι αγοραστές επιμένουν, χωρίς να κοιτάξουν την τιμή. Η μετοχή ανακάμπτει περαιτέρω κατά 2,82%, στα 2,18 ευρώ, πράξεις στα 0,90 για την Alpha, πάνω από τα 0,60 η Eurobank και στο 1,08 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

    Αντίδραση πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα βγαίνει στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63 καθώς η αντιμαχία των βασικών μετόχων έχει περάσει στο επίπεδο των επιστολών με τα λάθη, τις παραλείψεις και τις επιδιώξεις της κάθε πλευράς. Πάνω από 1% η αντίδραση στην ΔΕΗ, στα 7,32 ευρώ, πάνω από 2% τα κέρδη για την ΕΧΑΕ, στα 3,82, στα 11,12 ευρώ ανακάμπτει ο ΟΠΑΠ, στα 13,08 ο ΟΤΕ και κίνηση στα 26 ευρώ για την μετοχή της Coca Cola.

    Kέρδη για 43 χαρτιά και απώλειες για 23.

    Ενδιαφέρον παράλληλα, βγαίνει για την περιφέρεια, με την Ξυλεμπορία ΞΥΛΚ 0% 0,33 να ενισχύεται πάνω από 9% και πάνω από 4%, Κλουκίνας – Λάπας ΚΛΜ 0,68% 1,49, Space Hellas, και Ιντρακάτ. Πάνω από 3,7% η αντίδραση για την AS Company, την Aegean, που πλησιάζει τα 5 ευρώ, την Q&R. Η πληροφορική είναι από τους κλάδους που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν φέτος.

    Ποιες τράπεζες πληρούν τις προϋποθέσεις επιστροφής στον MSCI – Φαβορί ο Μυτιληναίος – Οι τρεις λόγοι για το «ράλι» της Εθνικής

    Μετοχική «προίκα» 104,9 εκατ. ευρώ στα πέντε παιδιά του Θανάση Λασκαρίδη

    Καταγγελίες στις αρχές για τη σύνδεση με την Reggeborgh του προτεινόμενου ως ανεξάρτητου για το ΔΣ της Ελλάκτωρ, Κ. Τούμπουρου



    ΣΧΟΛΙΑ