• Business

    Καταγγελίες στις αρχές για τη σύνδεση με την Reggeborgh του προτεινόμενου ως ανεξάρτητου για το ΔΣ της Ελλάκτωρ, Κ. Τούμπουρου – Τι απαντά ο ίδιος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ) – Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh)


    Καταγγελίες ότι ο προτεινόμενος ως ανεξάρτητο μέλος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ, Κωνσταντίνος Τούμπουρος, έχει υπάρξει συνέταιρος με την Reggeborgh και άρα δεν μπορεί να έχει τον τίτλο του «ανεξάρτητου» προωθούνται σύμφωνα με πληροφορίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της μάχης για τον έλεγχο του κατασκευαστικού ομίλου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίζονται, ο Κ. Τούμπουρος είναι μέτοχος με 60% και μέλος ΔΣ στην εταιρεία «Τούμπουρος Αποκλειστική Διαχείριση Κατασκευές Υπηρεσίες Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «Toumpouros TEMCO ΑΤΕ», (Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 147677901000) ενώ δεύτερος μέτοχος με 10% είναι ο αδερφός του Νικόλαος Τούμπουρος.

    Το υπόλοιπο 30% μετοχών στην «Toumpouros Τεμcο ΑΤΕ», ανήκει στην ολλανδική «Orbys Greece B.V.» συμφερόντων Reggeborgh, καθώς εμφανίζεται ως διευθυντής ο Μπάστιαν Χόλτερμαν, που φέρεται να ειναι γιος του διευθύνοντος συμβούλου της Reggeborgh Οι καταγγέλλοντες σημειώνουν ότι ο «ανεξάρτητος» κ. Τούμπουρος στην πραγματικότητα είναι συνέταιρος της Reggeborgh.

    Με βάση τα σχετικά στοιχεία που έχουν συλλεγεί ο συνεταιρισμός αυτός δεν αφορούσε μόνον μία εταιρεία καθώς από τα επίσημα αρχεία εταιρειών ολλανδικών υπηρεσιών αποκαλύπτεται ότι ο όμιλος Reggeborgh έχει συστήσει σειρά εταιρειών με την επωνυμία Orbys Athens I, II, III κλπ, καθώς και την Orbys Holten, εταιρείες που δραστηριοποιούνται με συνέταιρο τον κ. Τούμπουρο στον τομέα των κατασκευών κυρίως συγκροτημάτων κατοικιών και ξενοδοχείων.

    Στον «όμιλο Orbys» διαχειριστής του οποίου εμφανίζεται ο κ. Χόλτερμαν ανήκουν κι άλλες εταιρείες με τις επωνυμίες Kassiopi BV, Avlaki I BV, Avlaki II BV κλπ.. με συνέταιρο τον κ. Τούμπουρο.

    Οι εταιρείες αυτές αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα και κάποια τα πωλούν στην Τέρνα με τα στοιχεία που έχουν οι ανταγωνιστές των Ολλανδών στη μάχη για την Ελλάκτωρ, να κάνουν λόγο για συνολικό τζίρο περίπου 250 εκατ. ευρώ. Με βάση τα αποτελέσματα της ΓΕΚ Τέρνα (Οικονομικές καταστάσεις 31.12.2019 σελ. 172) ορισμένες από τις εταιρείες αυτές αγοράστηκαν από την ΓΕΚ Τέρνα στην οποία η Reggeborgh διατηρεί ποσοστό 30%.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Τούμπουρος εμφανίζεται να έχει κάνει την ανακαίνιση της θερινής κατοικίας που ενοικίασε στα Λεγραινά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η απάντηση του Κ. Τούμπουρου στο Mononews

    Πριν λίγη ώρα ο κ. Τούμπουρος σε επικοινωνία με το mononwes δήλωσε ότι τα στοιχεία που επικαλείται η αντιμαχόμενη πλευρά στις Αρχές δεν ισχύουν καθώς δεν έχει καμία μετοχική σχέση με εταιρεία στην οποία συμμετέχει η Reggeborgh ή ο διευθύνων σύμβουλός της.

    Προφανώς η συνέχεια θα δοθεί στις Αρχές που θα διερευνήσουν τα όσα συμβαίνουν μεταξύ όσων διεκδικούν να επικρατήσουν στην Ελλάκτωρ.

    Διαβάστε επίσης

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης: Επιστολή στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για να καταψηφίσουν τις προτάσεις της REGGEBORGH

    Τα τρία «play» της αγοράς: Οι αδελφοί Καλλιτσάντση, οι Ολλανδοί, η απόφαση Μυλωνά για την Εθνική Ασφαλιστική και οι φήμες για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς

    Ελλάκτωρ: Οι κινήσεις εφοπλιστών και Ολλανδών ενόψει της μεγάλης μάχης στις 27 Ιανουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ