• Business

    ΔΕΗ: Προκήρυξε το διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ

    ΔΕΗ: Μνημόνιο συνεργασίας με Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για μικρά υδροηλεκτρικά έργα

    Γιώργος Στάσσης, CEO ΔΕΗ


    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ενέκρινε την προκήρυξη πώλησης του διαγωνισμού για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και δημοσιοποίησε την προκήρυξη.

    Ειδικότερα η πρόσκληση του διαγωνισμού για την πώληση του 49% της θυγατρικής εταιρείας δικτύου διανομής ΔΕΔΔΗΕ, προβλέπει την παραχώρηση αυξημένων δικαιωμάτων στο μάνατζμεντ.

    Στον ΔΕΔΔΗΕ ανήκουν τα δίκτυα της ΔΕΗ στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά έκτασης 240.000 τ.μ που εξυπηρετεί 7,6 εκατ. πελάτες.

    Σύμφωνα με την πρόσκληση ο διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο φάσεις την φάση της προεπιλογής και την φάση των δεσμευτικών προσφορών. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ορίστηκε για τις 29 Ιανουαρίου 2021 ενώ η προσκόμιση των αναγκαίων πιστοποιητικών και δικαιολογητικών μπορεί να γίνει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2021.

    H ΔEΗ όπως ενημερώνει τους επενδυτές πριν τον διαγωνισμό προτίθεται να μεταβιβάσει στον ΔΕΔΔΗΕ τα περιουσιακά στοιχεία του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το χρέος και τις υποχρεώσεις που αντοστοιχούν στο δίκτυο.

    Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο της Capital link  ότι ο επενδυτής θα έχει ενισχυμένα δικαιώματα μειοψηφίας, ενώ τόνισε τη σημασία της ιδιωτικοποίησης ως προς την υλοποίηση της κυβερνητικής στρατηγικής που είναι ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ για το διαγωνισμό είναι η Goldman Sachs και η Eurobank, η Grant Thornton θα είναι χωριστοί σύμβουλοι, ενώ νομικοί σύμβουλοι θα είναι η Milbank και η Karatzas & Partners.

    Η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

    Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της, κατά την συνεδρίασή του στις 15.12.2020, αποφάσισε την έγκριση και δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Invitation to submit an Expression of Interest – “EoI”) για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της συμμετοχής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ. Η πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΔΕΗ.

    Δείτε την προκήρυξη:

    https://www.dei.gr/el/i-dei/i-etairia/invitation-to-submit-an-expression-of-interest-for



    ΣΧΟΛΙΑ