• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Εξασφαλισμένη η αύξηση της Alpha, βγαίνουν αγοραστές

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Με αναιμικό ξεκίνημα και πάλι, στα επίπεδα των 910 μονάδων, όλα τα μάτια την Δευτέρα, αλλά και το επόμενο διήμερο, είναι στραμμένα στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha, η οποία επηρεάζει την τάση στο Χ.Α.

    Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, παρά την υποχώρηση από τα πρόσφατα υψηλά η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση δεν έχει αναιρεθεί καθώς οι δύο κινητοί μέσοι όροι εξακολουθούν να κινούνται χαμηλότερα (899 μονάδες) έχοντας συγκλίνει, ακολουθώντας μια οριζόντια κίνηση. Το ίδιο ισχύει και με τους ταλαντωτές οι οποίοι βρίσκονται στο μέσον των θεωρητικών τιμών τους υποδηλώνοντας ουδετερότητα πηγαίνοντας σε οριζόντια κίνηση. Ο μόνος τεχνικός δείκτης που έχει μεταβάλει άποψη είναι ο MACD ο οποίος βρίσκεται από την Τρίτη σε θέση πώλησης, μια ένδειξη, ωστόσο πολύ εύθραυστη αφού το σήμα ενεργοποιήθηκε πρακτικά από την αδρανή εικόνα της Αγοράς.

    Συμπερασματικά βρισκόμαστε στο τέλειο σημείο ισορροπίας όπου οι δυνάμεις της Αγοράς είναι απρόθυμες να κινηθούν προς την μία την άλλη κατεύθυνση επομένως η πλάγια κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι νεοτέρας, δεδομένου και των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνονται την ερχόμενη εβδομάδα από την ΑΜΚ της Alpha Bank.

    Την ίδια ώρα η διοίκηση της τράπεζας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θεωρεί ότι έχει καλυφθεί η η διεθνής προσφορά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η συμμετοχή του ΤΧΣ, σύμφωνα με τις επαφές που είχε με όλους τους βασικούς και ειδικούς μετόχους της.

    Η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από το βιβλίο προσφορών της διεθνούς προσφοράς όπου συμμετέχει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διεθνής προσφορά αντιστοιχεί στο 80% της κατανομής των νέων μετοχών που θα εκδοθούν και η ελληνική δημόσια προσφορά στο 20%.

    Η χαμηλότερη τιμή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 0,30 ευρώ και υψηλότερη του 1,20 ευρώ. Ο αριθμός των νέων μετοχών, μετά ψήφου και δικαιώματος για μέρισμα από το 2021, εφόσον το επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο, θα προκύψει από το πηλίκο του ποσού που θα συγκεντρωθεί προς την τιμή διάθεσης. Η τιμή διάθεσης θα ανακοινωθεί την 1η Ιουλίου.

    Μένοντας στις τράπεζες, εξελίξεις αναμένονται και από την Πειραιώς, η οποία προγραμματίζει νέα εθελούσια έξοδο προσωπικού.

    Κέρδη 1,5% και 1,9% για την Άβαξ ΑΒΑΞ -1,35% 1,46 και την Τιτάν TITC -0,35% 28,10 στο ξεκίνημα αντίστοιχα, δεδομένου ότι ξεκινάει για τη χώρα μία περίοδος πραγματοποίησης μεγάλων έργων υποδομής, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό, ή ο Ε – 65. Κέρδη στα 7,93 ευρώ για την Λάμδα, ενώ στα 14,82 και στα 13,03 ευρώ, σε θετικό πρόσημο, κινούνται ΟΤΕ ΟΤΕ -0,42% 14,22 και ΟΠΑΠ. Στα 9,17 ευρώ και στα 2,65 ευρώ ενισχύονται αντίστοιχα, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.

    Ως προς τις τράπεζες, 1,5% η άνοδος για την Άλφα, 1,4% για την ΕΤΕ και οριακή η άνοδος για την Eurobank και την Πειραιώς.

    Πιέσεις στην Aegean ΑΡΑΙΓ -0,33% 12,26 μετά από μία εβδομάδα ανόδου, αλλά και διότι δεν υπάρχει φως για τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στα 14,45 υποχωρεί η Μότορ Όιλ ΜΟΗ -2,49% 26,60 και στα 15,68 ευρώ ο Μυτιληναίος, μετά το πάρτι της Παρασκευής που αποδόθηκε στην επιβολή δασμών εκ μέρους της Ρωσίας στις εξαγωγές μετάλλων. Στα 9,57 ευρώ υποχωρεί και η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,06% 18,10 επανήλθε πάλι πάνω από τα 12 ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Alpha Bank: Ξεκίνησε η αύξηση κεφαλαίου

    Alpha Bank: Το πολιτικό μήνυμα της συμμετοχής του ΤΧΣ στην αύξηση και η σημασία του για τους ξένους επενδυτές

    Ebury: Ανοδικό ράλι για τα χρηματοοικονομικά assets παγκοσμίως

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ