• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ενθουσιασμός από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, όλα τα βλέμματα στη Eurobank


    Από το χθεσινό κλείσιμο, παρά τη διόρθωση ενδοσυνεδριακά του 2%, φάνηκε ότι οι επενδυτές δεν έχουν διάθεση να απέχουν από τη νοητή βάση των 900 μονάδων.

    Πέρα από την αναβάθμιση της Eurobank από την Morgan Stanley και την τοποθέτηση της μετοχής ξανά, μετά από ένα χρόνο, στον MSCI Greece, η μόνη από τις τράπεζες, τα καλά αποτελέσματα των εισηγμένων για τα οποία προϊδέασε από νωρίς το mononews.gr, “κάνουν δουλειά” στο ταμπλό και στις διαθέσεις των επενδυτών.

    Ο ΟΤΕ ΟΤΕ -1,22% 13,81 μόλις στο πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 100 εκατ. ευρώ και τα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ 0,25% 3,94 εμφάνισαν αύξηση κερδοφορίας 500%, στα 24 εκατ. ευρώ, από 3 εκατ. ευρώ πέρσι! Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν δυναμική και συνάμα ότι, παρά την κρίση και την πανδημία, οι εισηγμένες έκαναν άλματα.

    Ο Γενικός Δείκτης κινείται με οριακά κέρδη προς τις 900 μονάδες εκ νέου, ενώ είναι θετικό το γεγονός ότι μετά το χθεσινό «γκρέμισμα» οι ξένες αγορές  ανακάμπτουν την Τετάρτη.

    Η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 ενισχύεται κατά 2,5% και είναι σημαντικό, όπως σχολιάζουν οι χρηματιστές, ότι η μετοχή βρίσκεται στα επίπεδα μέσης τιμής κτήσης των μετοχών από την Fairfax του Prem Watsa.

    Σε θετικό πρόσημο πέρασε η Alpha, παρά το χθεσινό άδειασμα, ενώ βάζει υποθήκη για την επόμενη αναβάθμιση από τον MSCI. Η μετοχή ενισχύεται κατά 1%, ενώ στο «συν» κινείται και πάλι η μετοχή της Πειραιώς. Αίσθηση για μία ακόμα συνεδρίαση προκαλεί η συμπεριφορά της Τράπεζας Αττικής, η οποία ενισχύεται στο +10%.

    Στροφή και για μια σειρά από μικρότερης εμβέλειας μετοχές, όπως η Άβαξ ΑΒΑΞ 3,60% 1,44 ή το Πλαίσιο , που ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα στο 4μηνο είναι καλύτερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Και πάλι κέρδη για την Ελλάκτωρ, πάνω από 2% και γενικότερα το κλίμα στην αγορά είναι ενθαρρυντικό. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισροή κεφαλαίων στο Χ.Α., μέσω της Eurobank, τα οποία υπολογίζονται μεταξύ 114-130 εκατ. ευρώ μέχρι τις 27/5.

    Διαβάστε ακόμη:

    Eurobank: Πάνω από 130 εκατ. ευρώ εισροές φέρνει η αναβάθμιση στον MSCI Greece

    Στη «μεγάλη κατηγορία» του MSCI η Eurobank – Ποιες οι πιθανές εισροές

    Ο πληθωρισμός απειλεί τις αγορές!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ