• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Διόρθωση σε Eurobank, ETE, ΔΕΗ, άμυνα από ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίο, στα όρια του 1% του 10ετές

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Προσεκτικό ξεκίνημα για μία ακόμα μέρα, για μία ακόμα εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Τα καλά νέα, ίσως, έρχονται από την αποκλιμάκωση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, που υποχωρεί στα όρια της μίας ποσοστιαίας μονάδας, λίγο πριν βρεθεί κάτω από 1%. Κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι ανησυχίες του περασμένου 10ημέρου δεν ευσταθούσαν ότι δηλαδή η ΕΚΤ θα άφηνε ξεκρέμαστη την ελληνική οικονομία. Το αντίθετο μάλιστα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι επαναγορές και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν. Στο 0,30% υποχωρεί το 5ετές ελληνικό.

    Κατά τα άλλα, ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στα επίπεδα των 906 μονάδων, αφήνοντας πίσω η αγορά την αύξηση κεφαλαίου των 1,35 δισ. Ευρώ. Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε δεν είναι καθόλου αδιάφορη. Οικονομικά αποτελέσματα, όπως του ΟΤΕ ΟΤΕ -0,50% 13,93 και των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 0,74% 8,13 αποκοπές μερισμάτων, όπως της Μότορ Όιλ και βεβαίως η αναθεώρηση του MSCI την Πέμπτη, αναμένεται να διαρθρώσουν την επικαιρότητα δίνοντας κατά τα άλλα τον τόνο στην αγορά. Δεν αποκλείεται πριν από το τέλος του χρόνου να υπάρξει μία ακόμα ομολογιακή έκδοση, της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση της Παρασκευής έδωσε το «πράσινο φως» στο Δ.Σ.

    Στοίχημα η συμπεριφορά των τραπεζών, οι οποίες αν πάρουν μπροστά, μπορούν να αλλάξουν το κλίμα στην αγορά δεδομένης της βαρύτητάς τους στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη κατά 25%. Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,80 την Παρασκευή βρέθηκε σε νέα υωηλά, ακολουθώντας με τη σειρά της και η ΕΤΕ ΕΤΕ -0,28% 7,05.

    Τη Δευτέρα, κάποια αντίδραση βγαίνει στην Alpha ΑΛΦΑ 1,32% 1,54 στο 11 ευρώ, με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,54% 3,74 να παραμένει στο 1,45 ευρώ και την ΕΤΕ με την Eurobank να διορθώνουν από τα υψηλά τους, στα 2,79 και 0,9716 ευρώ.

    Μικρές κινήσεις αλλά με θετικό πρόσημο στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ στα 15,23 και 13,20 ευρώ. Ακολούθως, ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 35,62 αντιδρά στα 15,37 ευρώ, ενώ ισχυρότερη είναι η αντίδραση στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, με το χαρτί να ενισχύεται πάνω από 1%, στα 9,78 ευρώ.

    Πιέσεις στη ΔΕΗ μετά το σερί ανόδου, στα 9,81 ευρώ, την στα 30 ευρώ, τα ΕΛΠΕ, στα 5,93 και την ΜΟΗ στα 14,77 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα τελευταία στοιχήματα για την επιστροφή της ΕΤΕ, την ένταξη της Mytilineos και την παραμονή της Jumbo στον MSCI

    Ράλι στα κρυπτονομίσματα: Νέο ρεκόρ για το Ether – Kοντά στα ιστορικά υψηλά το Bitcoin

    Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ