• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Deals και Alpha οδηγούν το Χ.Α. στις 900 μονάδες

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Μία ανάσα πριν από τις 900 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α., κινείται κόντρα στο ρεύμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που υποχωρούν από τα υψηλά τους.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται στις 896 μονάδες και οι πρωταγωνιστές και οι νέοι παίκτες στην εγχώρια κεφαλαιαγορά πλέον πληθύνονται.

    Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης που τοποθετείται στην Τέρνα Ενεργειακή, επιστροφή μετρητών στην Jumbo, προοπτική γενναίας επιστροφής κεφαλαίου στην ΕΥΔΑΠ, ισχυρά funds, όπως το Capital, πίσω από την Alpha Bank και το πάρτι που συνεχίζεται στη μετοχή, εντείνουν το ενδιαφέρον για την αγορά στο σύνολό της.

    Σε συνδυασμό με τις επικείμενες εντάξεις εισηγμένων στον MSCI, το χρηματιστηριακό ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου. Την ίδια ώρα, η αγορά αναμένει την αύξηση κεφαλαίου της Aegean, αλλά και την γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ που, επίσης, θα κληθεί να αποφασίσει αύξηση κεφαλαίου.

    Κι ενώ οι προοπτικές διανοίγονται θετικές, η αγορά έχει μπροστά της την σύνθετη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Εκείνο που εκκρεμεί είναι η ημερομηνία που θα ορίσει το Δ.Σ. της Τράπεζας για την προνομιακή κατανομή των μετοχών ορίζοντας ποιοι θα είναι οι παλαιοί μέτοχοι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι την Τετάρτη.

    Ισχυρή αντίδραση, λοιπόν, βγαίνει και σήμερα στην Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 που ενισχύεται πάνω από 4,2%, στο 1,14 ευρώ, διακινώντας πάνω από 2,1 εκατ. τεμάχια ως αυτή την ώρα.

    Πάνω από 1,7% η αντίδραση για την Εθνική ΕΤΕ -1,09% 7,26 στα 2,51 ευρώ, η οποία εισέρχεται σε τροχιά νέων υψηλών.

    Δεν υπάρχει μετοχή, πάντως, που να μην έχει κάποιο νέο, σχολίαζαν νωρίτερα τη Δευτέρα οι χρηματιστές. Για παράδειγμα, η Βιοχάλκο ευνοείται από την απόκτηση νέων μετοχών της Cenergy. Η μετοχή επιστρέφει πάνω από τα 5 ευρώ.

    Η Aegean ΑΡΑΙΓ 0,16% 12,54 επιστρέφει στα 5,40, η ΔΕΗ έχει βάλει πλώρη πλέον για τα 10 ευρώ έχοντας μπροστά της την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

    Κέρδη πάνω από 1,5% για τα ΕΛΠΕ, στα 5,75 ευρώ, σε έναν κλάδο που έχει πληγεί από την πανδημία σε διεθνές επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ebury για την εβδομάδα στις αγορές

    Τζoν Πόλσον: Η ΕΥΔΑΠ μοναδική πηγή κερδών του (32,1%) – Οι απώλειες στις τράπεζες και η νέα αρχή

    Aύξηση 10,7% κατέγραψαν τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των κινεζικών τραπεζών στα τέλη του 2020



    ΣΧΟΛΙΑ