• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ανεβάζουν στροφές οι πωλητές σε Alpha, ETE, Eurobank και Ελλάκτωρ

    Χρηματιστήριο


    Οι απώλειες τείνουν να εδραιωθούν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τους πωλητές να παίρνουν το πάνω χέρι σε Εθνική, Alpha και Eurobank, αλλά και στην Ελλάκτωρ, αλλά και στην Coca Cola.

    Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 892 μονάδες με απώλειες 0,88% και συναλλαγές στα 18,67 εκατ. ευρώ.

    Το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι αρνητικό, μετά την κατάκτηση ιστορικών υψηλών. Υπό το φόβο του πληθωρισμού, καθώς οι τιμές των πρώτων υλών έχουν ξεφύγει (σ.σ. το brent ίπταται στα 71 δολ. το βαρέλι), οι αγορές βρίσκουν πάτημα για διόρθωση και για βελτίωση των αποτιμήσεων.

    Στο Χ.Α. η Alpha ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 υποχωρεί στο 1,07 ευρώ και με πτώση πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. Πάνω από 1% επίσης, οι απώλειες στην Coca Cola ΕΕΕ 0% 29,50 στα όρια των 30 ευρώ, στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 2,02% 2,02 στα 0,76 στην Μότορ Όιλ και στον Μυτιληναίο στα 14,70 και 15,25 ευρώ αντίστοιχα.

    Σε αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται, επίσης, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, αλλά με πτώση κάτω από 1%.

    Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν με κέρδη την Πέμπτη είναι η Άβαξ, δύο μέρες μετά τις έντονα ενδοσυνεδριακές απώλειες της Τρίτης, λόγω φημών για αύξηση κεφαλαίου, η μετοχή ανακάμπτει στο 1,12.

    Τα επίπεδα των 5 ευρώ διερευνά η ΕΥΔΑΘ, ενώ πάνω από 2% είναι τα κέρδη αυτή την ώρα για την Ιντρακάτ. Στα 11,82 ευρώ ενισχύεται η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ οριακές απώλειες στα 9,63 ευρώ σημειώνει η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Λαζαρίδης: Δείκτης ενέργειας και real estate στο Χ.Α., νέα τραπεζικά συμβόλαια στα παράγωγα

    Όλοι εναντίον όλων στο διαγωνισμό των 515 εκατ. ευρώ για τις ταυτότητες

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έλαβε 8 άδειες αποθήκευσης για 950 ΜW



    ΣΧΟΛΙΑ