• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Αγορές μετά από 5 μέρες πτώσης, κλείνει το discount με την τιμή της AMK η Alpha, επιστρέφουν οι αγοραστές στον ΟΤΕ

    Χρηματιστήριο: Αγορές μετά από 5 μέρες πτώσης, κλείνει το discount με την τιμή της AMK η Alpha, επιστρέφουν οι αγοραστές στον ΟΤΕ, τι συμβαίνει με την δημόσια πρόταση στον ΟΛΘ


    Χρηματιστήριο: Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές με απώλειες 2,8%, επιχειρείται στο ξεκίνημα μία προσπάθεια αντίδρασης προς τις 890 μονάδες, με τον ίδιο χαμηλό τζίρο των τελευταίων ημερών

    Τα περισσότερα βαριά χαρτιά κινούνται με ήπιες διακυμάνσεις, ενώ απώλειες έχει η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 λόγω του premium της τιμής στο ταμπλό με την τιμή διάθεσης. Καλή εικόνα από Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς στα πρώτα λεπτά. Ως προς την Alpha, στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που προκύπτουν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως αυτή ήταν και η τιμή που περίμενε η αγορά, σύμφωνα άλλωστε και με την κίνηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα (περί το 1,11). Στα 1,07 ευρώ στο ξεκίνημα η μετοχή με απώλειες 0,7%.

    Μεικτή είναι η τάση στα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά, με την ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70, που προγραμματίζει Γ.Σ. την επόμενη εβδομάδα για να εγκρίνει τη θέση του προέδρου μετά την αποχώρηση Μιχαηλίδης, ενισχύεται πάνω από 1%, ενώ θετικό το πρόσημο στο ξεκίνημα και σήμερα για την Πειραιώς στο 1,49 ευρώ, ενώ οριακές είναι οι απώλειες για την Eurobank.

    Υποτονική η αντίδραση που βγαίνει την Πέμπτη σε ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 9,42, στην Aegean, στα 5,30, στην Βιοχάλκο στα 4,47 ευρώ.

    Αισθητή η αντίδραση στα ΕΛΠΕ, με κέρδη 1,6%, στα 6,24, ΕΥΔΑΠ, στα 8,34, Jumbo στα 14,34 ευρώ. Αντίδραση βγαίνει στον Μυτιληναίο, στα 15,38 ευρώ, ενώ στον ΟΤΕ παρατηρείται κίνηση κάλυψης του χαμένου εδάφους των περασμένων ημερών, με το χαρτί στα 14,36. Πάνω από 2,5% ενισχύεται η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23, ενώ πράξεις κάτω από 9 ευρώ κάνει η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48, που σήμερα παρουσιάζει την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση.

    Κατά τα άλλα, ανακοινώθηκε το ύψος της δημόσιας πρότασης στον ΟΛΘ και είναι στα 26,50 ευρώ ανά μετοχή, αλλά υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου από το Χ.Α.. Άλλωστε, ο δεύτερος μέτοχος είναι το κράτος και δε θα ήταν εύκολο να πετύχει μία δημόσια πρόταση. Όποιος είχε μετοχές, πριν λίγες συνεδριάσεις και άρα παίρνει το μέρισμα έχει 26,50 ευρώ από τη δημόσια πρόταση συν 1,42 ευρώ (μείον το 5% φόρου), άρα πάει πάνω από τα 27,80 ευρώ.

    Εξελίξεις υπάρχουν και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπως στην Κλουκίνας Λάπας ΚΛΜ 0% 1,59, η οποία τρέχει σχέδιο αναδιάρθρωσης του δικτύου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το κλείσιμο του καταστήματος στην Ερμού και η ενοικίασή του στην Adidas με μίσθωμα 64 χιλ. ευρώ. Η πρόταση λέγεται ότι υπήρχε από το 2019 από την Αθηναϊκή Κτηματομεσιτική με το ίδιο ποσό ενοικίου και τον ίδιο ενοικιαστή. Μάλιστα υπήρχε και τότε ο όρος για 1 μήνα χωρίς μίσθωμα, που τελικά έγιναν 3 μάλλον.

    Ο Καρέλιας ΚΑΡΕΛ -100,00% ανακοίνωσε ότι στις 5 Ιουλίου θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της εταιρείας χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 8,93 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό.

    Ταυτόχρονα, ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου της ΕΛΓΕΚΑ και από σήμερα οι μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Θυμίζουμε 9 νέες για κάθε 10 παλιές με τιμή διάθεσης 0,38 ευρώ. Τέλος, χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,04 ευρώ σήμερα οι μετοχές της Ινφόρμ Λύκος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί είναι hot ο κλάδος της υγείας στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου – Τι δείχνει η ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος

    Wall Street: Με συνολικά κέρδη 12,7% έκλεισε το πρώτο εξάμηνο για τον Dow Jones

    ΕΛΠΕ: Καθαρό μέρισμα 0,095 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ΓΣ – Στις 05 Ιουλίου η ημερομηνία αποκοπής

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ