• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: 5Χ5 οι τράπεζες, τα αποτελέσματα της Πειραιώς στο μικροσκόπιο, εν αναμονή Moody’s

    Χρηματιστήριο


    Για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση συνεχίζουν ανοδικά οι τράπεζες.

    Άλλη εικόνα για την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή, πριν από το άνοιγμα της αγοράς, παρουσίασε μείωση των NPEs στο 16% από 46% πριν από έξι μήνες.

    Η τράπεζα εμφάνισε αύξηση κερδών προ φόρων και προβλέψεων σε επαναλαμβανόμενη ετήσια βάση κατά 14%, στα €837 εκατ. ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 για το εννεάμηνο του 2021.

    Τα κέρδη προ φόρων σε επαναλαμβανόμενη βάση ανήλθαν στα €489 εκατ., έναντι €285 εκατ. την ίδια περίοδο του 2020.

    Η τράπεζα καταγράφει ταυτόχρονα επιτάχυνση των καθαρών εσόδων από προμήθειες στα €279 εκατ., με ανοδικές τάσεις σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, επισημαίνοντας ότι το 3ο τρίμηνο 2021 αποτελεί το καλύτερο ιστορικά για την Πειραιώς.

    Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι το θετικό momentum για τις τράπεζες συνεχίζεται. Κι αυτό ευνοεί το Χρηματιστήριο, αφού άνοδος της αγοράς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την αρωγή των τραπεζών, όπως λέει, άλλωστε, ένα παλιό χρηματιστηριακό ρητό.

    Ο γενικός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα στις 926 μονάδες με άνοδο 0,3%, δίδοντας την εντύπωση ότι η αγορά πάει να βρει τα προηγούμενα υψηλά, τις 932 μονάδες. Η αντίδραση στις τράπεζες, ενδεχομένως να συνδέεται με την σημερινή αξιολόγηση της Μοοdy’s.

    Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι ο αμερικανικός οίκος θα ανακοινώσει κάποια καλά νέα, είτε για το αξιόχρεο, είτε για τις προοπτικές της οικονομίας, φέρνοντάς τη πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.

    Πάνω από 1% η αντίδραση που βγαίνει στην ΕΤΕ ΕΤΕ -1,31% 7,56, στα 2,88 ευρώ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση να προβεί σε μείωση μετοχικού κεφαλαίου για συμψηφισμό ζημιών, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως προάγγελος επιστροφής στα μερίσματα, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος κερδοφορίας 900 εκατ. Ευρώ φέτος.

    Κέρδη 1,4% για την Άλφα που επιστρέφει στο 1,15 ευρώ, αλλά απώλειες στα 0,98 ευρώ για την Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99.

    Η νέα μεγάλη δουλειά των Σωληνουργείων Κορίνθου δίνει ώθηση 1,22% στη Cenergy, με την Βιοχάλκο να σκαρφαλώνει στα 4,70 ευρώ.

    Διόρθωση στη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30, την Coca Cola, κάτω από τα 30 ευρώ πάλι, ενώ κάποιες εντολές βγαίνουν σε Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ και Jumbo. Ισορροπία στα 14,02 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Στήνεται σκηνικό για τη διανομή μερίσματος

    Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 14% – Στο 16% από 46% έξι μήνες πριν ο δείκτης NPE



    ΣΧΟΛΙΑ