• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: 1+1 μυστικό της επενδυτικής στρατηγικής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή

    Χρηματιστήριο


    Προβληματίζει η τάση στην αγορά και την εβδομάδα που πρόκειται να ακολουθήσει.

    Τα μάτια και η προσοχή των συναλλασσόμενων, όπως επισημαίνουν επαγγελματίες διαχειριστές κεφαλαίων, θα πρέπει να είναι τεταμένα τις επόμενες μέρες.

    Οι ίδιοι στα μοντέλα τεχνικής ανάλυσης που επεξεργάζονται εκτιμούν ότι υπάρχουν δύο σενάρια.

    Είναι πολύ σημαντικό ότι η αγορά αντέδρασε από τα χαμηλά των 1105 μονάδων ολοκληρώνοντας διόρθωση της τάξης του 18,21% από τα υψηλά (ενδοσυνεδριακά) των 1351 μονάδων τον περασμένο Ιούλιο, φτάνοντας στο ίδιο επίπεδο απόδοσης από την αρχή του χρόνου με δείκτες όπως ο Dax στην Γερμανία και ο S&P στην Wall, με ποσοστό 20%.

    Στο πρώτο σενάριο και μάλιστα το ακραίο, η τεχνική ανάλυση δίνει πτωτική κίνηση της αγοράς στα επίπεδα των 1.145 μονάδων.

    Το καλό σενάριο στην διόρθωση, εφόσον αυτή λάβει χώρα τις επόμενες μέρες, θέλει διατήρηση της αγοράς πολύ κοντά στον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών, την περιοχή των 1.263 μονάδων.

    Εξαρτάται, σύμφωνα με τους ίδιους, από την ένταση της επέμβασης των δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα.

    Αν αυτή θα αγγίζει «κόκκινες γραμμές» τρίτων χωρών, όπως του Ιράν, που να δικαιολογεί κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή.

    Οι αγορές από τη χθεσινή τους στάση, έστω και ενδοσυνεδριακά, προεξοφλούσαν χερσαία επέμβαση των δυνάμεων του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας.

    Το κλίμα βεβαίως γύρισε από τα θετικά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών που διέψευσαν τα futures στην Wall και οδήγησαν σε άνοδο την αγορά της Νέας Υόρκης.

    Εδώ έρχεται το επόμενο σενάριο, θετικής αναφοράς για τους διαχειριστές κεφαλαίων.

    Σταδιακά επαναπροσέγγιση της αγοράς των 1.225 μονάδων και μέχρι το τέλος του μήνα, κίνηση ως τις 1.260 μονάδες.

    Τα πρώτα επίπεδα, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, περιλαμβάνει γεγονότα, όπως η αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από την S&P την επόμενη Παρασκευή.

    Η αντίδραση που δεν «έδωσε» η αγορά με την DBRS, ενδεχομένως «περιληφθεί» στην κίνηση προς τις 1.225 μονάδες εφόσον και ο διεθνής περίγυρος είναι συγκαταβατικά… ομαλός, χωρίς έξαρση στο γεωπολιτικό θερμόμετρο.

    Πλησιάζοντας στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών τα οποία αναμένονται θετικά, όπως, επίσης, της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 , της Motor Oil ΜΟΗ 0,22% 27,22 και του Μυτιληναίου ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 , η αγορά θα μπορούσε να δικαιολογήσει κίνηση προς τις 1.260 – 1.265 μονάδες μετριάζοντας τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η παρατεταμένη διόρθωση από τον Ιούλιο κι έπειτα.

    Στη συνεδρίαση της Παρασκευή προκάλεσε αίσθηση ότι οι συναλλαγές φρενάρισαν, που σημαίνει ότι τόσο ξένοι, όσο και Έλληνες επενδυτές παραμένουν στις θέσεις τους.

    Δεν πουλάνε κι αν αυτό συμβαίνει, γίνεται σε περιορισμένο εύρος, ενόψει Σαββατοκύριακου, που ούτως ή άλλως, μπορούν να συμβούν πολλά, όπως κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή, με συνέπεια να πιεστούν οι αγορές την Δευτέρα.

    Διαβάστε επίσης

    Ρουμπινί: Τα σενάρια του «Dr Doom» για το μεσανατολικό και πώς θα επηρεάσουν τις αγορές

    HSBC: Νέες εκτιμήσεις για ΑΕΠ στην Ελλάδα – Συνεχίζεται τo ριμπάουντ στην ελληνική οικονομία

    Πετρέλαιο: Απότομη άνοδος 4% – Στον ορίζοντα ακόμη και τα 150 δολάρια/βαρέλι



    ΣΧΟΛΙΑ