• ΑΓΟΡΕΣ

    Χ.Α.: Η Εθνική οδήγησε ξανά στο «κόκκινο» τον Γενικό Δείκτη – Στο -1,39% έκλεισε η εβδομάδα

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Δεν κατάφερε ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 750 μονάδων στο κλείσιμο της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επέστρεψε στην πτωτική τάση μετά τη σύντομη χθεσινή ανάπαυλα. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μικρές απώλειες ενώ ο τζίρος συνέχισε να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

    Οι αγοραστές γυρίζουν και πάλι την πλάτη στις ελληνικές μετοχές, επισημαίνουν οι αναλυτές, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σε αδυναμία αντίδρασης. Όπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, η αγορά είναι νεκρή από τζίρο με όγκους σε χαμηλά διετίας. Ουσιαστικά δεν είδε καν το κλείσιμο της συμφωνίας ενώ καίγεται και κάθε θετική είδηση από τις αναβαθμίσεις. Κάνει απλά προσπάθεια να συντηρήσει τα πρόσφατα χαμηλά της σε αντίθεση με το 10ετές που έχει ήδη βρεθεί στη ζώνη των 370 μονάδων.

    Η έξοδος από το μνημόνιο και τυπικά τον Αύγουστο  όχι μόνο δεν αλλάζει προς το θετικό τα δεδομένα αλλά φοβίζει παράλληλα και τους επενδυτές σε σχέση με τις όποιες πολιτικές κινήσεις που το μόνο που κερδίζουν είναι να καθυστερούν την ανάπτυξη, προσθέτει ο κ. Ζαχαράκης.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,20% στις 747,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 23,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 26,5 εκατ. τεμάχια. Ο FTSE 25 έκλεισε στις 1.964,56 μονάδες με οριακή πτώση 0,08%.

    Σε σχέση με όλη τη βδομάδα, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε απώλειες 1,39%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 1,12%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,53%.

    Το βλέμμα των επενδυτών στράφηκε στο ζήτημα του επικείμενου reverse split της Εθνικής Τράπεζας, που οδήγησε τη μετοχή της στο -3,49%. Από τις υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, σε απώλειες ακολούθησαν οι Σαράντης και Jumbo με 2,14% και 2,61% αντίστοιχα.

    Στους κερδισμένους, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες οδήγησε τη μετοχή της ΔΕΗ στο +5,70%, ενώ ακολούθησαν οι ΑΔΜΗΕ και ΕΕΕ με 2,46% και 2,28% αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ