• ΑΓΟΡΕΣ

    Τέλος στο σερί του Dow Jones, μετά από 12 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις

    Χρηματιστής πιάνει το κεφάλι το μπροστά σε πίνακα με μετοχές σε πτώση


    «Φαρμακερή» ήταν η 13η συνεχόμενη συνεδρίαση της Wall Street για τον δείκτη Dow Jones, ο οποίος διέκοψε το εντυπωσιακό του ανοδικό σερί, χάνοντας την ευκαιρία να σημειώσει το πιο εντυπωσιακό ρεκόρ στα 121 χρόνια ύπαρξής του.

    Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 20.812,24 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 0,12%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.363,64 μονάδες, με πτώση 0,26% με τον τεχνολογικό Nasdaq να κλείνει τη συνεδρίαση με πτώση της τάξεως του 0,62%, στις 5.825,44 μονάδες.

    Το βλέμμα των επενδυτών της Wall Street είναι στραμμένο στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, με την ελπίδα να περιέχει περισσότερες πληροφορίες για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου.

    Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

    Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν αναμονή της ομιλίας Trump στο Κογκρέσο.

    Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,29%, ενώ από τους επιμέρους δείκτες, ο DAX στη Φραγκφούρτη κέρδισε 0,08%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,14% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,34%. Στη Μαδρίτη ο IBEX κέρδισε ποσοστό 0,91%, ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 0,38% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB τερμάτισε με άνοδο 0,20%.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, εκτός από τους πολιτικούς κινδύνους, τα οικονομικά θεμελιώδη της ευρωζώνης στην παρούσα φάση κρίνονται ενθαρρυντικά. Σε ανάλυση της η Berenberg επισημαίνει ότι μόνο με ένα μεγάλο σοκ θα αλλάξουν τα καλά δεδομένα στην περιοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άσχημοι «οιωνοί»: Αιφνιδιαστικό τέλος στην πρώτη συνάντηση κυβέρνησης-δανειστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη από Warren Buffet. Δείτε που επένδυσε τα χρήματα του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για την αγορά ξηρού φορτίου

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ