ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Χρήστος Μεγάλου επιλέχθηκε, με ομόφωνη απόφαση του nomination committee , ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο γνωστός Έλληνας τραπεζίτης έχει πολυετή καριέρα σε ανώτατες θέσεις ελληνικών και ξένων τραπεζικών και επενδυτικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων η Credit Suisse και η Eurobank.
Η επιλογή του κου Μεγάλου έγινε ήδη αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς ομοφώνως. Αυτό σημαίνει πως πλέον απομένει μόνο η επισφράγιση της επιλογής από τον SSM για την τυπική κάλυψη της θέσης, ο οποίος είχε ήδη ειδοποιηθεί για το ενδεχόμενο.
Απολύτως ενήμερη είναι, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ υπάρχει και η συγκατάθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς ο μεγαλύτερος μέτοχος της Πειραιώς εκπροσωπείται με μέλος στο Δ.Σ. της τράπεζας.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου δήλωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Μεγάλου και να τον καλωσορίσω στην Τράπεζα Πειραιώς. Η μεγάλη διεθνής εμπειρία, η γνώση για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, σε συνδυασμό με τη βαθιά κατανόηση της ελληνικής αγοράς, θα είναι πολύτιμα στοιχεία για την επιτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας. Αυτό είναι ένα ακόμα μείζονος σημασίας βήμα για την διαμόρφωση ενός ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου που θα διαθέτει την εμπειρία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να διασφαλίσει ότι η Τράπεζα θα ανταποκριθεί στις υψηλού επιπέδου απαιτήσεις εταιρικής διακυβέρνησης».
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για την εμπιστοσύνη που εξέφρασε στο πρόσωπό μου. Είναι μεγάλη τιμή να ηγηθώ της μεγαλύτερης ελληνικής Τράπεζας. Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να αξιοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και να συμβάλω στην νέα εποχή της Τράπεζας. Θα ήθελα να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας. Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μαζί τους σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον, έτσι ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε τον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στην ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παίζει» ο Χρ. Μεγάλου για CEO της Τράπεζας Πειραιώς;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρ. Πειραιώς: Επιμένουν οι φήμες ότι «κλείδωσε» ο νέος CEO
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Χρήστος Μεγάλου στην Safe Bulkers του Χατζηιωάννου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαραντούρης: Μπλόκο σε Τουρκία για το «Made in Europe»
- Τσάφος για ενέργεια: Δεν τίθεται θέμα εφοδιασμού – Μακριά από τα επίπεδα του 2022 οι τιμές
- ΕΚΤ: Ανησυχία για άνοδο του πληθωρισμού αν παραταθεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Hellenic Shipbrokers Association (HSA): Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ – Πρόεδρος ο Ιωάννης Ν. Κοτζιάς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.