• ΑΓΟΡΕΣ

    Επενδυτές προειδοποιούν: Να μη μεταβληθεί η αξία του χρέους της Hanjin Shipping

    Hanjin Shipping


    Η αξία του χρέους της πτωχευμένης νοτιοκορεάτικης ναυτιλιακής Hanjin Shipping δεν πρέπει να μεταβληθεί στο ελάχιστο, παρά την ενδεχόμενη εκκαθάρισή της, η οποία πλέον μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.

    Αυτό υποστηρίζει η βρετανική επενδυτική εταιρεία Southey Capital, η οποία διαχειρίζεται χρέος της ναυτιλιακής που αγγίζει σε ποσοστό το 30-35%, μαζί με μη εξασφαλισμένες απαιτήσεις που αντιστοιχούν στο 3-5%.

    H Southey ακόμη προτείνει στους πιστωτές της Hanjin να μην απευθυνθούν εκ νέου στη δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις, στην περίπτωση που είναι «ήδη ευχαριστημένοι» με όσα διεκδικούν επίσημα, καθώς η πιθανή μεταβολή της αξίας του χρέους της ναυτιλιακής θα μεταβάλλει αναπόφευκτα και τα ποσά των αξιώσεών τους.

    Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, στις 17 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η χρεοκοπία της άλλοτε κραταιάς νοτιοκορεάτικης ναυτιλιακής, καθώς δικαστήριο της Σεούλ αποφάσισε να τερματίσει τη διαδικασία προστασίας της Hanjin από τους δανειστές της, που ξεκίνησε μετά από σχετικό αίτημά της τον Αύγουστο του 2016.

    Επομένως, στις 17 του τρέχοντος μήνα, όταν και θα έχει παρέλθει το διάστημα των δύο εβδομάδων από την απόφαση μέσα στο οποίο μπορούν να εξεταστούν τυχόν εφέσεις, η Hanjin θα κηρύξει πτώχευση και επισήμως – αν και οι πιστωτές θεωρητικά θα μπορούσαν να δώσουν «ανάσα ζωής» στην εταιρεία με μία έφεση, όμως κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο, αφού είναι κοινή πεποίθηση των πιστωτών της ότι είναι πιο συμφέρουσα η λύση της χρεοκοπίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακό deal για τον Σ. Παληό: Επέκταση της ναύλωσης πλοίου της Diana Shipping με το διπλάσιο τίμημα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Βενιάμης: Άνοιξε ο δρόμος για μια ακόμα θητεία στην προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών



    ΣΧΟΛΙΑ