• ΑΓΟΡΕΣ

    BofA: Στις 5.000 μονάδες θα εκτοξευτεί ο S&P μέσα στο 2024

    Brian Moynihan, CEO BofA


    Νέο υψηλό ρεκόρ βλέπει η Bank of America για τον S&P 500 μέσα στο 2024, καθώς όπως υποστηρίζει οι αμερικανικές εταιρείες έχουν προσαρμοστεί στα υψηλότερα επιτόκια και έχουν ξεπεράσει τις μακροοικονομικές απειλές.

    Η ομάδα με επικεφαλής της Savita Subramanian εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις αμερικανικές μετοχές σε σημείωμά της προς τους επενδυτές, υποστηρίζοντας ότι η αισιοδοξία τους προκύπτει όχι από την προσδοκία για μείωση επιτοκίων από τη Fed, αλλά για όλα όσα έχουν καταφέρει οι Αμερικανοί τραπεζίτες.

    Ανθεκτική η αμερικανική οικονομία

    «Η αγορά έχει ήδη απορροφήσει σημαντικά γεωπολιτικά σοκ» αναφέρει, γι’ αυτό και τοποθετεί τον S&P σε νέα υψηλά, θεωρώντας εφικτό τον στόχο για 5.000 μονάδες, 10% πάνω από το κλείσιμο του δείκτη την περασμένη Δευτέρα.

    Η Subramanian της BofA δεν είναι η μόνη που εμφανίζεται «ταύρος» για τον αμερικανικό δείκτη. Κι άλλοι κορυφαίοι αναλυτές της Wall Street όπως ο David Kostin της Goldman Sachs Group και ο Manish Kabra της Societe Generale, βλέπουν τον S&P 500 να φλερτάρει με ένα υψηλό ρεκόρ.

    Οι αναλυτές της Barclays υποστηρίζουν ότι οι μετοχές θα υπεραποδόσουν έναντι των ομολόγων, ενώ ακόμα και η μεγαλύτερη «αρκούδα» μεταξύ των αναλυτών, ο Μάικ Ουίλσον της Morgan Stanley έχει γίνει πιο θετικός για την πορεία του S&P.

    Μέσα στο έτος, ο δείκτης έχει καταγράψει ράλι 18%, με τους επενδυτές να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στη Fed ότι θα καταπολεμήσει τον πληθωρισμό χωρίς να «ζορίσει» την οικονομία.

    Κινδυνεύει η bull market;

    Οι προοπτικές για τα κέρδη παραμένουν σταθερές και οι αναλυτές της BofA επικαλούμενοι μια έκθεση της τράπεζας, υποστηρίζουν ότι είναι καλό σημάδι ότι η οικονομία δεν έχει διακυμάνσεις.

    Στις αρχές του 2023, η Subramanian ήταν από τους αναλυτές που ήταν αισιόδοξοι για την πορεία των μετοχών.

    Σε ξεχωριστό σημείωμα αυτή την εβδομάδα, ο τεχνικός στρατηγικός της BofA, Stephen Suttmeier, δήλωσε ότι οι αμερικανικές μετοχές έχουν «πολύ περισσότερες πιθανότητες ανόδου» και πως υπάρχει η «αγοραστική δύναμη» από τους θεσμικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων για να παρατείνουν το ράλι στο τέλος του έτους.

    Η Subramanian δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι επενδυτές εξακολουθούν να είναι σε γενικές γραμμές απαισιόδοξοι. «Οι bull markets συνήθως τελειώνουν με μεγάλη σιγουριά και ευφορία, εμείς απέχουμε πολύ από αυτό», ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan για Coca Cola HBC: Η σημασία του προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους €400 εκατ.

    Abercrombie & Fitch: Άλμα 20% στις πωλήσεις τριμήνου – Ανεβάζει τον πήχη για το έτος

    J.P. Morgan για ΔΕΗ: Τι σημαίνει η ενσωμάτωση της ENEL Romania – Νέα αύξηση στην τιμή στόχο στα €15



    ΣΧΟΛΙΑ