• ΑΓΟΡΕΣ

    BofA: Στα 200 δισ. οι εκροές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε μία εβδομάδα

    BofA: Στα 200 δις οι εκροές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Η πορεία των μετοχών κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας και η άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές έδωσαν ελπίδα στους επενδυτές, καθώς μετά το πρόσφατο sell-off επιστρέφουν οι dip byers στις αγορές, εκμεταλλευόμενοι την υποχώρηση των τιμών.

    Οι αναλυτές πάντως παραμένουν διχασμένοι σχετικά με το πότε θα σταματήσει το sell-off, ενώ σύμφωνα με σημείωμα της Bank of America Corp., που επικαλείται στοιχεία της EPFR Global, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν εκροές ύψους 200 δισ. ευρώ μέσα στην εβδομάδα, μέχρι τις 25 Μαΐου.

    Συνολικά πάντως, με την επιστροφή των dip buyers, 20 δισ. κατευθύνθηκαν σε παγκόσμια μετοχικά funds.

    Ο Stoxx Europe 600 Index σημείωσε άνοδο 0,6% στις 9:57 π.μ. στο Λονδίνο, ενώ προβλέπεται να φτάσει μέχρι και το 2% μέσα στην εβδομάδα, καταγράφοντας  τις υψηλότερες επιδόσεις του από τα μέσα Μαρτίου.

    Οι τομείς που αφορούν τους καταναλωτές και την τεχνολογία κατέγραψαν καλύτερες επιδόσεις, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και η ενέργειας παρουσίασαν πτώση μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για φορολογικά σχέδια σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Κέρδη για κινεζικές μετοχές τεχνολογίας

    Το θετικό κλίμα στις αγορές προέρχεται και από τη πορεία των μετοχών στην Κίνα, όπου δύο εταιρείες τεχνολογίας, με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις πωλήσεις, εκτόξευσαν τις μετοχές.

    Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ-Κονγκ κατέγραψε άνοδο 3,8% την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη που έχει καταγράψει μέσα σε μία εβδομάδα.

    Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd. και η Baidu Inc., εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι, με κέρδη άνω του 12% για τη κάθε μία εταιρεία.

    Και οι δύο εταιρείες εκτίμησαν αύξηση πωλήσεων πολύ υψηλότερη από την αναμενόμενη, υποδηλώνοντας πρακτικά ότι παρά τους αυστηρούς περιορισμούς Covid στην Κίνα, έχουν βρεθεί διαδρομές για να περάσουν τα προϊόντα τους στις βασικές πόλεις.

    Πότε πιάνουν πάτο οι αγορές

    Μέχρι στιγμής, οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι για το αν το selloff έχει βρει πάτο, με τη Morgan Stanley και τη Bank of America να λένε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες απώλειες, ενώ η BlackRock υποβάθμισε τις μετοχές ανεπτυγμένων αγορών σε ουδέτερες αυτήν την εβδομάδα.

    «Το ράλι του καλοκαιριού μεγαλώνει», έγραψαν στο σημείωμα οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Bank of America με επικεφαλής τον Michael Hartnett. «Κάνουμε απόσβεση από αυτά τα ράλι, αλλά όχι βιαστικά».

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Προς ριμπάουντ 4 ημερών στις τράπεζες

    Citigroup: Ποιες μετοχές υπόσχονται κέρδη 31% μετά το sell-off



    ΣΧΟΛΙΑ