• ΑΓΟΡΕΣ

    Bitcoin και χρυσός: Πώς σημείωσαν ταυτόχρονα ιστορικό υψηλό – Τα κοινά και οι διαφορές

    • Bloomberg


    Τα υψηλά ρεκόρ που κατέγραψαν το Bitcoin και ο χρυσός στέλνουν μικτά μηνύματα σχετικά με την διάθεση για ρίσκο στις παγκόσμιες αγορές.

    Οι δίδυμες κορυφές για το κρυπτονόμισμα και το πολύτιμο μέταλλο σηματοδοτούν τα πρώτα ταυτόχρονα ρεκόρ για τα δύο περιουσιακά στοιχεία, από τότε που το Bitcoin αναδύθηκε από τις σκιές πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

    Ωστόσο, είναι εμφανές ότι οι λόγοι που τα οδήγησαν στην άνοδο είναι πολύ διαφορετικοί – ο χρυσός έχει λειτουργήσει ως επενδυτικό καταφύγιο για χιλιετίες, ενώ οποιοσδήποτε ρόλος του Bitcoin πέρα από την καθαρή κερδοσκοπία αμφισβητείται έντονα.

    Το Bitcoin έχει εκτιναχθεί σχεδόν κατά 50% φέτος, με μοχλό ανόδου τις εισροές κεφαλαίων στα ETFs που άρχισαν να διαπραγματεύονται πρόσφατα στις ΗΠΑ, τα οποία κατέχουν απευθείας το ψηφιακό νόμισμα.

    Η άνοδος του χρυσού, ωστόσο, θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένδειξη αμυντικής τοποθέτησης λόγω της ανησυχίας σχετικά με τους κινδύνους γεωπολιτικών εντάσεων ή μιας πιθανής υποχώρησης των παγκόσμιων μετοχών.

    Bitcoin, Gold Printed Rare Simultaneous Records on Tuesday
    To Bitcoin και ο χρυσός σημείωσαν ταυτόχρονα ιστορικά ρεκόρ την Τρίτη

    Ένας τρόπος για να τετραγωνίσουμε τον κύκλο είναι να εξετάσουμε τη συμπεριφορά των traders που κυνηγούν τη βραχυπρόθεσμη δυναμική σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τον Chris Weston, επικεφαλής ανάλυσης της Pepperstone Group Ltd.

    «Η διαπραγμάτευση στον χρυσό ήταν μεγάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι όγκοι είναι τεράστιοι – είχα πολλές κλήσεις πελατών που ρωτούσαν τι συμβαίνει», είπε. Οι επενδυτές που ψάχνουν το γρήγορο χρήμα, «αγοράζουν την προοπτική και αυτό είναι που βλέπουμε και στο Bitcoin».

    Τόσο το Bitcoin όσο και ο χρυσός θεωρείται ότι επωφελούνται από τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική. Οι αγορές swaps παρουσιάζουν πιθανότητα 62% για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιούνιο, σε σύγκριση με 58% στα τέλη Φεβρουαρίου.

    Τα ρεκόρ

    Το Bitcoin εκτινάχθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 69.191,95 δολαρίων την Τρίτη στις ΗΠΑ – ξεπερνώντας το υψηλό που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας – πριν υποχωρήσει περίπου στα 63.300 δολάρια την Τετάρτη.

    Ο χρυσός σκαρφάλωσε μέχρι τα 2.141,79 δολάρια ανά ουγγιά την Τρίτη, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό που σημείωσε στις αρχές Δεκεμβρίου. Το πολύτιμο μέταλλο έχει ενισχυθεί σχεδόν 5% τις τελευταίες πέντε συνεδρίες.

    «Η ιστορία των κρυπτονομισμάτων μπορεί να συνδεθεί με αυτό που συμβαίνει στις αγορές μετοχών και την ανάληψη ευρύτερου κινδύνου», δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής αγοράς στην Capital.Com Inc.

    «Βλέπουμε μια αναζωπύρωση στα meme coins που υποδηλώνει παράλογη, ριψοκίνδυνη συμπεριφορά – η οποία είναι συνεπής με αυτό που συμβαίνει σε ορισμένα μέρη της αγοράς μετοχών».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποια είναι η επόμενη μέρα για την κρυπτογράφηση μετά το ιστορικό υψηλό του Bitcoin

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις υπηρεσίες στις ΗΠΑ

    Bitcoin: Βουτιά 6% μετά την επίτευξη του νέου ιστορικού ρεκόρ



    ΣΧΟΛΙΑ