• ΑΓΟΡΕΣ

    Barclays: Μόνο μια κατάρρευση των μετοχών μπορεί να σώσει την αγορά ομολόγων

    • Bloomberg
    Ajay Rajadhyaksha, αναλυτής Balclays

    Ajay Rajadhyaksha, αναλυτής Balclays


    Τα ομόλογα διεθνώς είναι καταδικασμένα να συνεχίσουν να υποχωρούν, εκτός εάν μια μεγάλης διάρκειας πτώση των μετοχών αναζωπυρώσει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος, υποστηρίζει η Barclays.

    «Δεν υπάρχει μαγικό επίπεδο αποδόσεων που, όταν επιτευχθεί, θα προσελκύσει αυτόματα αρκετούς αγοραστές για να πυροδοτήσει ένα διαρκές ράλι ομολόγων», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της τράπεζας, με επικεφαλής τον Ajay Rajadhyaksha.

    «Βραχυπρόθεσμα, μπορούμε να σκεφτούμε ένα σενάριο με βάση το οποίο τα ομόλογα θα αυξηθούν ουσιαστικά. Αυτό θα γίνει εάν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου μειωθούν απότομα τις επόμενες εβδομάδες».

    Οι αγορές δοκίμασαν τα όριά τους την Τετάρτη, με τις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ και της Γερμανίας να αγγίζουν τα επίπεδα του 2007, προκαλώντας πανικό στους επενδυτές.

    Αν και το selloff περιορίστηκε, οι traders βρίσκονται σε εγρήγορση για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της αστάθειας – ειδικά εάν τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, είναι ισχυρότερα από το αναμενόμενο.

    Equities Retreat Looks Too Mild to Halt Bond Rout | Stocks remain higher for year, unlike March when bonds rebounded
    Η υποχώρηση των μετοχών φαίνεται πολύ ήπια για να σταματήσει τη βουτιά των ομολόγων

    Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να χαλαρώσει το λεγόμενο πρόγραμμα ποσοτικής σύσφιξης, εξέλιξη που πυροδοτεί τις πωλήσεις ομολόγων, σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays.

    Η ζήτηση θα είναι ασθενής καθώς οι καθαρές αγορές από ξένες κεντρικές τράπεζες επιβραδύνονται, έγραψαν οι αναλυτές.

    Οι Ιάπωνες επενδυτές, οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ομολόγων στο εξωτερικό, είναι πιθανό να ευνοήσουν το εσωτερικό χρέος καθώς οι αποδόσεις θα αυξηθούν όταν η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσαρμόσει την ευνοϊκή πολιτική της.

    Όλα αυτά δείχνουν ότι η μοίρα της αγοράς ομολόγων βρίσκεται στα χέρια των μετοχών, σύμφωνα με την Barclays.

    Η πτώση περίπου 5% του δείκτη S&P 500 τους τελευταίους τρεις μήνες είναι πολύ μικρότερη από αυτό που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί η ανάκαμψη του σταθερού εισοδήματος, αναφέρουν οι αναλυτές.

    «Το μέγεθος του selloff των ομολόγων ήταν τόσο μεγάλο που οι μετοχές είναι αναμφισβήτητα πιο ακριβές από ό,τι πριν από έναν μήνα, από πλευράς αποτίμησης», έγραψαν.

    «Πιστεύουμε ότι η τελική πορεία για τη σταθεροποίηση των ομολόγων έγκειται στην περαιτέρω ανατιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου».

    Διαβάστε ακόμη:

    To sell-off στα ομόλογα που τρόμαξε τις αγορές – Ποιοι φοβούνται για νέο γύρο

    Υψηλές πτήσεις στο κόστος δανεισμού – Πιέσεις στα ομόλογα της ευρωζώνης

    Βουτιά 5% στη τιμή του πετρελαίου-Απώλειες για τις μετοχές ενέργειας

    ______________________

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ