ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ομόλογα διεθνώς είναι καταδικασμένα να συνεχίσουν να υποχωρούν, εκτός εάν μια μεγάλης διάρκειας πτώση των μετοχών αναζωπυρώσει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος, υποστηρίζει η Barclays.
«Δεν υπάρχει μαγικό επίπεδο αποδόσεων που, όταν επιτευχθεί, θα προσελκύσει αυτόματα αρκετούς αγοραστές για να πυροδοτήσει ένα διαρκές ράλι ομολόγων», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της τράπεζας, με επικεφαλής τον Ajay Rajadhyaksha.
«Βραχυπρόθεσμα, μπορούμε να σκεφτούμε ένα σενάριο με βάση το οποίο τα ομόλογα θα αυξηθούν ουσιαστικά. Αυτό θα γίνει εάν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου μειωθούν απότομα τις επόμενες εβδομάδες».
Οι αγορές δοκίμασαν τα όριά τους την Τετάρτη, με τις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ και της Γερμανίας να αγγίζουν τα επίπεδα του 2007, προκαλώντας πανικό στους επενδυτές.
Αν και το selloff περιορίστηκε, οι traders βρίσκονται σε εγρήγορση για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της αστάθειας – ειδικά εάν τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, είναι ισχυρότερα από το αναμενόμενο.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να χαλαρώσει το λεγόμενο πρόγραμμα ποσοτικής σύσφιξης, εξέλιξη που πυροδοτεί τις πωλήσεις ομολόγων, σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays.
Η ζήτηση θα είναι ασθενής καθώς οι καθαρές αγορές από ξένες κεντρικές τράπεζες επιβραδύνονται, έγραψαν οι αναλυτές.
Οι Ιάπωνες επενδυτές, οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ομολόγων στο εξωτερικό, είναι πιθανό να ευνοήσουν το εσωτερικό χρέος καθώς οι αποδόσεις θα αυξηθούν όταν η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσαρμόσει την ευνοϊκή πολιτική της.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η μοίρα της αγοράς ομολόγων βρίσκεται στα χέρια των μετοχών, σύμφωνα με την Barclays.
Η πτώση περίπου 5% του δείκτη S&P 500 τους τελευταίους τρεις μήνες είναι πολύ μικρότερη από αυτό που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί η ανάκαμψη του σταθερού εισοδήματος, αναφέρουν οι αναλυτές.
«Το μέγεθος του selloff των ομολόγων ήταν τόσο μεγάλο που οι μετοχές είναι αναμφισβήτητα πιο ακριβές από ό,τι πριν από έναν μήνα, από πλευράς αποτίμησης», έγραψαν.
«Πιστεύουμε ότι η τελική πορεία για τη σταθεροποίηση των ομολόγων έγκειται στην περαιτέρω ανατιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου».
Διαβάστε ακόμη:
To sell-off στα ομόλογα που τρόμαξε τις αγορές – Ποιοι φοβούνται για νέο γύρο
Υψηλές πτήσεις στο κόστος δανεισμού – Πιέσεις στα ομόλογα της ευρωζώνης
Βουτιά 5% στη τιμή του πετρελαίου-Απώλειες για τις μετοχές ενέργειας
______________________
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι στην αγορά εργασίας
- Φυσικές καταστροφές: Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο για τη χορήγηση στεγαστικής αρωγής
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ανοιχτά τον Νετανιάχου – «Θα τον κυνηγήσουμε και θα τον σκοτώσουμε»
- Υπερταμείο: Ανοίγει ο δρόμος για τα σιδηροδρομικά έργα ΣΚΑ-Οινόη και Μουριές-Προμαχώνας ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.