• ΑΓΟΡΕΣ

    Apple: Έπεσε κάτω από το ιστορικό ρεκόρ των 3 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Τα αποτελέσματα της Apple, βράδυ της Πέμπτης απογοήτευσαν τους επενδυτές, με τη μετοχή της εταιρείας ήδη από τις προσυνεδριακές συναλλαγές να καταγράφει απώλειες πάνω από 3%.

    Με το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή, η μετοχή κατέγραψε έπεφτε έως και 3,2%., αν και σταδιακά περιόρισε τις απώλειες.

    Την Πέμπτη η Apple ανακοίνωσε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο απώλειες στις πωλήσεις με τις προβλέψεις της να μη περιλαμβάνουν σύντομα ανάκαμψη.

    Η Rosenblatt Securities υποβάθμισε τη μετοχή της σε ουδέτερη, λέγοντας ότι η εταιρεία έχει μπει σε φάση επιβράδυνσης.

    «Η επιβράδυνση στις ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι πιθανό να διαρκέσει μέχρι να εδραιωθεί μια νέα κατηγορία προϊόντων» αναφέρει με τον αναλυτή Μπάρτον Κρόκετ να βλέπει αυτή την προοπτική ως αβέβαιη τόσο ως προς το χρονοδιάγραμμα όσο και ως προς την επιτυχία.

    Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, η αξία της μετοχής της Apple εκτοξεύτηκε κατά 47% και από τα 124 δολάρια αυξήθηκε στα 198 λίγες ημέρες πριν.

    Βέβαια δεν είναι όλοι οι αναλυτές απαισιόδοξοι για την πορεία της Apple. H Citi εμφανίστηκε θετική, παρά τον ευρύτερο προβληματισμό σχετικά με την αξία της μετοχής της, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει μία θετική πορεία.

    Υπενθυμίζεται ότι η Apple τον περασμένο Ιούνιο έσπασε ρεκόρ και έγινε η πρώτη εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία άνω των 3 τρισ. δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Εκτοξευτήκαν 20% οι τιμές για 6η εβδομάδα

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Με υπεραπόδοση και τιμή στόχο τα €22,6 ξεκινά την κάλυψή της η Euroxx Χρηματιστηριακή

    AXIA για ΔΕΗ: Ισχυρά τα αποτελέσματα β’ τριμήνου – Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος τα €13,20



    ΣΧΟΛΙΑ