ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικά κινείται σήμερα, Δευτέρα, η Wall Street, με τον S&P 500 να συνεχίζει να κινείται πάνω από τις 4.300 μονάδες.
Κρίσιμη αναμένεται να είναι η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε για τις αγορές, εν αναμονή των επερχόμενων συνεδριάσεων της Fed, αλλά και της EKT. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και ειδικότερα στη νομισματική πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσουν με βάση την πορεία της οικονομίας και τα μακροοικονομικά στοιχεία.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή τράπεζα της Αμερικής θα «παγώσει» τις αυξήσεις στα επιτόκιά της και η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης. Ωστόσο, οι αναφορές CPI και PPI, ενδεχομένως να μετριάσουν την ανοδική πορεία των χρηματιστηρίων ανάλογα με τα νέα στοιχεία που θα έρθουν στη δημοσιότητα στις 13 και 14 Ιουνίου.
Αυτές οι συνεδριάσεις βρίσκουν τους επενδυτές αισιόδοξους, με τον S&P 500 να αγγίζει τις 4.300 μονάδες την περασμένη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο δείκτης επανήλθε σε bull market, καθώς σημείωσε άνοδο άνω του 20% από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου, ενώ μέχρι στιγμής έχει σημειώσει άνοδο άνω του 11%. Επιπλέον, ο Nasdaq έκλεισε 7 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, με τις τεχνολογικές μετοχές να τον ωθούν σε θετικό έδαφος.
Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο άνοιγμα της Wall Street
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγιάσογλου (ΟΣΥ): Στα σκαριά η λύση της έλλειψης οδηγών – Πώς θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων
- Άδωνις Γεωργιάδης – φαρμακευτικές: Ο Υπουργός στέλνει τον λογαριασμό για το clawback στον Κυριάκο Πιερρακάκη
- Γιατί έκαναν ράλι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και τράπεζες, ο Ψάλτης και το νέο πρόσωπο στην Alpha, τα ΕΛΤΑ και η πώληση για 1 ευρώ, στην αρένα ο Σκλήκας, τι τρέχει με την Ιόνιο Σχολή και ο συνοδός της Όλγας
- «Πουλήστε τα ΕΛΤΑ με 1 ευρώ για να τελειώνουμε» – Αρθρο παρέμβαση