• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές κόντρα στην αβεβαιότητα του Brexit

    • NewsRoom


    Με κέρδη έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του Brexit.

    Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου έστησε «μπλόκο» στη διεξαγωγή νέας «ουσιαστικής ψηφοφορίας», όπως επιθυμούσε η βρετανική κυβέρνηση μετά το «όχι» του Κοινοβουλίου το περασμένο Σάββατο, βάζοντας φρένο στα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον.

    Νέα ήττα υπέστη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, καθώς στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο αποφάσισε, πως η πρόταση που έφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός για το Brexit και συμφώνησε ομού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρόκειται να συζητηθεί σήμερα καθώς, όπως υποστήριξε, είναι μια επανάληψη της ψηφοφορίας του Σαββάτου η οποία απορρίφθηκε.

    Ο κ. Μπέκροου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί αντίθετα να ακολουθήσει τον δρόμο της ψήφισης από τη Βουλή όλων των απαιτούμενων νομοθετημάτων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να επιχειρήσει να λάβει ένα «ναι» ή «όχι» για τη συμφωνία.

    Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει παράταση στο Brexit μέχρι τον Φεβρουάριο, εάν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεν καταφέρει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να εξασφαλίσει την έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έχει προτείνει, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times. 

    Πάντως οι επενδυτές δεν έδειξαν να ανησυχούν, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει ανοδικά στις 7.163,64 μονάδες στο +0,18% καθώς και ο DAX στη Φρανκφούρτη στις 12.747,96 μονάδες με άνοδο 0,91%. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.648,35 μονάδες και στο +0,21%.

    Στο νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε ανοδικά στο 0,70% στις 22.478,19 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη στις 9.402,30 μονάδες με άνοδο 0,78%

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,61% και τερμάτισε στις 394,22 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 0,58% και έκλεισε στις 3.600,08 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ