ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Wall Street: Έσπασε το τριήμερο ανοδικό σερί του Dow Jones μετά τα ισχυρά στοιχεία από την απασχόληση
Ισχυρή άνοδο καταγράφουν στο ξεκίνημα της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, παρά την αγωνία με την οποία παρακολουθεί η Wall Street την πιο αμφίρροπη εκλογική μάχη των τελευταίων ετών τόσο για την προεδρία όσο και για το κογκρέσο.
Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις 27.892,42 μονάδες με άνοδο 1,50%, ο S&P 500 στις 3.433,55 μονάδες με κέρδη 1,91% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άλμα 2,85% στις 11.478,75 μονάδες.
Ειδικότερα για τις τεχνολογικές μετοχές που αναδεικνύονται οι νικητές του εκλογικού θρίλερ, η εντυπωσιακή τους απόδοση έχει να κάνει με το γεγονός πως θεωρούνται ασφαλέστερες επιλογές ακόμα και σε περίπτωση που επικρατήσουν τα αρνητικά σενάρια στις εκλογές. Δηλαδή μια περίπτωση που θα υπάρχει ένα αμφισβητούμενο αποτέλεσμα ή σε περίπτωση που ο νικητής της προεδρίας είναι διαφορετικού κόμματος από τον νικητή του Κογκρέσου.
Πάντως, η μάχη του Τζο Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναμενόταν, παραμένει αμφίρροπή μέχρι το τέλος. Ο Μπάιντεν βρίσκεται κοντά στην επικράτηση στη Νεβάδα ενώ κατάφερε να πάρε με το μέρους του έναν εκλέκτορα στη Νεμπράσκα αλλά και την πολιτεία της Αριζόνα (που το 2016 είχε κερδίσει ο Τραμπ), χάρη στις ψήφους των λατινοαμερικάνων. Αντίθετα, βρήκε πολύ μικρότερη στήριξη από τους λατινοαμερικάνους στη Φλόριντα, κυρίως από αυτούς που προέρχονταν από την Κούβα, με αποτέλεσμα η κρίσιμη πολιτεία να καταλήξει στον Τραμπ.
Ωστόσο, καθώς ο Μπάιντεν προηγείται στο Γουισκόνσιν, οι ελπίδες του αναπτερώνονται. Μάλιστα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων «πήρε κεφάλι» και στο Μίσιγκαν. Σε περίπτωση που κατακτήσει τις δύο πολιτείες και παράλληλα βγει νικητής στη Νεβάδα, θα στεφθεί αυτός νικητής των εκλογών. Διεκδικεί επίσης έναν ακόμα εκλέκτορα στην πολιτεία του Μέιν (τον οποίο στις εκλογές του 2016 είχε κατακτήσει ο Τραμπ), ενώ έχει ελπίδες και στις πολιτείες της Πενσυλβάνια και της Βόρειας Καρολίνας, στις οποίες είχε επικεντρώσει την προεκλογική του προσπάθεια.
Στο μέτωπο της Γερουσίας, η μεγάλη μάχη γίνεται για 6 έδρες, με το κόμμα που θα καταφέρει να κατακτήσει τις 4 να είναι αυτό που θα κερδίσει την πλειοψηφία στο σώμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπαθανάσης: Παρεμβάσεις €2,18 εκατ. για έργα ύδρευσης στο Δήμο Πρεσπών
- Κεφαλογιάννης: Στόχος της «Ενεργής Μάχης» η μετάβαση από την απλή αντίδραση στην ενεργητική πρόληψη
- ΜΕΒΓΑΛ: Στο νοσοκομείο εργαζόμενος μετά από εργατικό ατύχημα – Χτύπησε στα πόδια
- Ρέμα Σαπφούς: Δημοπράτηση έργου ύψους 19,7 εκατ. με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.