• Σχόλιο Αγοράς

    Ανέκαμψε η Wall Street: Άνοδος 1,62% για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η Wall Street την Τρίτη, μια μέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 8 μηνών για τον Dow Jones, υπό τον φόβο της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.511,99 μονάδες με άνοδο 1,62% (στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του για τον τελευταίο μήνα), ο S&P 500 στις  4.323,06 μονάδες με άνοδο 1,52% ενώ ο Nasdaq στις 14.498,88 μονάδες, με άνοδο 1,57%. Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russll 2000 έκλεισε με άνοδο 3,5%.

    Παρά την άνοδο, η ανησυχία γύρω από την μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού παραμένει, καθώς η μία χώρα μετά την άλλη  καταγράφει εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας της συγκεκριμένης παραλλαγής. Τα κρούσματα στη μεγάλη πλειοψηφία τους αφορούν νέους και ανεμβολίαστους πολίτες, με την μετάδοση να ευνοείται από την χαλάρωση των μέτρων που επέφερε η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων πολιτών.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών τον Ιούνιο έφτασαν τα 1,64 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο ο ρυθμός αδειοδόησης για νέες οικιστικές μονάδες μειώθηκε κατά 5% σε σχέση με τον Μάιο και κατά 23% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

    Μεταξύ των μετοχών που ανέκαμψαν πιο έντονα μετά τη χθεσινή πτώση ήταν αυτές των εταιρειών που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις μεταφορές. Η American Airlines και η Delta Air Lines, που τη Δευτέρα έκλεισαν με απώλειες άνω του 4%, έκλεισαν στο +5,45% και +8,38% αντίστοιχα, ενώ η United Airlines έκλεισε στο +6,85%.  Η Royal Caribbean έκλεισε στο +7,75%, η Carnival στο +8,21% ενώ η Norregian Cruise στο +7,82%.

    Άλμα 24,21% σημείωσε η μετοχή της AMC, καθώς η αλυσίδα ανακοίνωσε την επαναλειτουργία δύο κινηματογράφων της στο Λος Άντζελες.

    Από τις τεχνολογικές μετοχές, η μετοχή της Amazon έκλεισε στο +0,66%, την ημέρα που ο  Τζεφ Μπέζος κατάφερε να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη πτήση στο διάστημα. Η Facebook  έκλεισε στο +1,4% ενώ η Alphabet στο +1,31%. Η Apple, για την οποία δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως σκοπεύει να καθυστερήσει την επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία, ενισχύθηκε κατά 2,6%. Η μόνη από τις FAANG που έκλεισε αρνητικά ήταν η Netflix στο -0,23%.

    Παρά την πτώση του bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια, η μετοχή της  Coinbase έκλεισε στο +1,97% ενώ της Tesla έκλεισε στο +2,21%.

    Η μετοχή της Microsoft έκλεισε στο +0,83%. Η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο της νέα κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα, με την αμερικανική κυβέρνηση να κατηγορεί τους Κινέζους για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της.

    Από τις μετοχές το Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (+4,91%) και Honeywell (+4,08%), οι οποίες είχαν σημειώσει τη Δευτέρα την χειρότερη επίδοση. Μόλις 4 μετοχές έκλεισαν με πτώση, με τη χειρότερη να καταγράφει η Merc&Co (-1,14%).



    ΣΧΟΛΙΑ