• ΑΓΟΡΕΣ

    Αναβαθμίζει την Πειραιώς η JP Morgan – Σύσταση overweight

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Με τα αποτελέσματα για το σύνολο του 2020 που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, παρουσίασε και το στρατηγικό σχέδιο μετασχηματισμού της με το όνομα «Sunrise», το οποίο προβλέπει μείωση των NPE σε ποσοστό μικρότερο από το 10% στους επόμενους 12 μήνες, και μικρότερο από το 3% το 2024.

    Η JP Morgan σε σημερινή έκθεσή της, προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε overweight από neutral και όπως αναφέρει, το σχέδιο της τράπεζας σηματοδοτεί ξεκάθαρα την επιτάχυνση της τροχιάς επαναξιολόγησης.

    Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ενώ υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι στην εκτέλεση, το χαρακτηρίζουν ως ένα ξεκάθαρο σχέδιο μείωσης ρίσκου, που επιβεβαιώνει ότι η αναμενόμενη αύξηση κεφαλαίου θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των NPEs σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

    Αύξηση κεφαλαίου

    Βασικό ορόσημο κατά την άποψη των αναλυτών της JP Morgan, θα είναι η επιτυχής εκτέλεση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου μετά την έγκριση από την έκτακτη Γ.Σ. στις 7 Απριλίου.

    Η συναλλαγή είναι κρίσιμη όχι μόνο όσον αφορά τη διευκόλυνση των επακόλουθων σχεδίων μείωσης κινδύνου, αλλά και επειδή, όπως αναμενόταν ευρέως, σηματοδοτεί την ευκαιρία για το 61% των μετόχων του ΤΧΣ να μειώσουν τη συμμετοχή.

    Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η JP Morgan, η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων ενίσχυσης κεφαλαίων και των συναλλαγών NPEs είναι το «κλειδί» στη διασφάλιση ότι τα κεφαλαιακά μαξιλάρια της τράπεζας θα παραμείνουν άθικτα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετασχηματισμού.

    Διαβάστε ακόμα:

    Χρήστος Μεγάλου: Γυρίζουμε σελίδα, το σχέδιο Sunrise οδηγεί την επόμενη μέρα της Τράπεζας Πειραιώς

    Οι τρεις κινήσεις του Χρήστου Μεγάλου που οδηγούν την Τράπεζα Πειραιώς στη νέα εποχή



    ΣΧΟΛΙΑ