• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανακοινώνεται το ομόλογο από την Τράπεζα Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Άμεσα αναμένονται οι ανακοινώσεις από την Τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ με βιβλίο προσφορών που θα ανοίξει εντός των προσεχών ημερών.

    Όπως ανέφερε σε σχετικό του ρεπορτάζ το mononews.gr, είναι πολλά τα έτη που έχει να εκδοθεί υβριδικό ομόλογο ΑΤ1, καθώς δεν υπήρξαν αντίστοιχες εκδόσεις κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης και έτσι η συγκεκριμένη έκδοση παίζει και το ρόλο πλοηγού για άλλες που ακολουθούν.

    Το μέγεθος της έκδοσης θα είναι 300+ εκατ. ευρώ, με όριο τα 400 εκατ. ευρώ, και θα είναι ενισχυτικό των κεφαλαίων της Τράπεζας.

    Εκτός ωστόσο από ενισχυτική των κεφαλαίων, η έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα των υποχρεώσεων MREL της τράπεζας (ελάχιστη απαίτηση για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις).

    Εκτιμήσεις για σημαντική ζήτηση

    Το κατ’ αρχήν σχέδιο ήταν η έκδοση αυτή να φθάσει στα 600 εκατ. ευρώ, ωστόσο θα είναι μικρότερη, όπως είχε πει ο κ. Μεγάλου, CEO της τράπεζας, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς είχε υπερβεί τα αρχικά δεδομένα.

    Άλλωστε, οι συγκεκριμένες εκδόσεις έχουν υψηλότερο κόστος άλλων καθώς εκ του είδους των ομολόγων αυτών οι επενδυτές αναλαμβάνουν υψηλότερο ρίσκο και επομένως ζητούν και αυξημένες αποδόσεις.

    Σύμβουλοι της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η UBS και η Goldman Sachs.

    Τράπεζα Πειραιώς: Μέσα στην εβδομάδα το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο



    ΣΧΟΛΙΑ