• Τράπεζες

    Ομόλογο €300+ εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς – Με συμβούλους UBS και Goldman Sachs

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Ομόλογο 300+ εκατ. ευρώ (με όριο κάτω από 400 εκατ. ευρώ), που αποτελούσε κομμάτι του συνολικού προγράμματος ενίσχυσης των κεφαλαίων της Τράπεζας Πειραιώς, θα εκδώσει η τράπεζα τη Δευτέρα.

    Η έκδοση αν και ενισχυτική των κεφαλαίων εντάσσεται στο πρόγραμμα των υποχρεώσεων MREL της τράπεζας (ελάχιστη απαίτηση για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις) και είναι μικρότερη όπως είχε πει ο κ. Χρήστος Μεγάλου, CEO της τράπεζας, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων δεδομένου ότι η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς είχε υπερβεί τα αρχικά δεδομένα.

    Η αρχική εκτίμηση μέσα από το «Sunrise» ήταν για έκδοση ομολόγου ύψους 600 εκατ. ευρώ.

    Πιο αναλυτικά, η διοίκηση της τράπεζας είχε ανακοινώσει την έκδοση υβριδικού ομολόγου AT1, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sunrise», ύψους 600 εκατ. ευρώ.

    Όπως έχει γράψει ήδη το mononews.gr, οι ελληνικές τράπεζες από φέτος και μέχρι το 2025 θα εκδίδουν ομόλογα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τα MREL το ύψος των οποίων θα ξεπερνά τα 2 δισ. ετησίως (για τις 4 συστημικές).

    Σύμβουλοι της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η UBS και η Goldman Sachs.

    Διαβάστε επίσης:

    Δύο δισ. ευρώ ομόλογα ετησίως θα εκδίδουν οι τράπεζες – Ποιοι προγραμματίζουν εκδόσεις

    Τράπεζες: Στο 35% με 40% τηλεργασία και μετά την πανδημία – Η Eurobank εγκαινιάζει τα digital γραφεία

    Τα πλάνα αποεπένδυσης του ΤΧΣ – Τι θα γίνει με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ