• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανάκαμψη στη Wall Street μετά από δύο αρνητικές συνεδριάσεις

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street, μετά από δύο ισχυρά πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές βρήκαν στήριξη στις ενδείξεις για νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

    Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Σεπτέμβριο, τα οποία θα δημοσιευθούν την Παρασκευή, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα παραμείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία του δείκτη  ISM Υπηρεσιών για τον Σεπτέμβριο, ο οποίος  διαμορφώθηκε στις 52,6 μονάδες έναντι 56,4 τον Αύγουστο, με τους αναλυτές να αναμένουν να κινηθεί στα επίπεδα των 55 μονάδων.

    Τα συνεχόμενα αρνητικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας έφεραν νέες ελπίδες στους επενδυτές πως η FED θα θελήσει να επέμβει προκειμένου να προσφέρει στήριξη, με νέα γενναία μείωση των επιτοκίων. Άλλωστε η ίδια είχε δεσμευθεί πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επέμβει όταν το κρίνει απαραίτητο για να διασφαλίσει την ορθή της πορεία. Η αρμόδια επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed θα συνεδριάσει τα τέλη Οκτωβρίου.  Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είχε προχωρήσει στη δεύτερη μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μέσα στο 2019.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 26.201,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,47%.  Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις 8 παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Pfizer (+2,22%) ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Disney (-0,76%).

    Ο S&P 500  έκλεισε στις 2.910,63 μονάδες με κέρδη + 0,80% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις  7.872,26 μονάδες με άνοδο +1,12%.



    ΣΧΟΛΙΑ