• ΑΓΟΡΕΣ

    Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Aegean, ΕΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Mytilineos και τράπεζες

    • Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance - Άμεση Ανάλυση

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 834 μονάδων.

    Γενικός Δείκτης

    Στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο ΓΔ έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την απόκτηση ανοδικής προοπτικής. Πέτυχε την υπέρβαση του ΕΜΑ50 καθιστώντας την μεσοπρόθεσμη τάση ουδέτερη από καθοδική ενώ βρίσκεται αρκετά κοντά στο να σηματοδοτήσει και την αντιστροφή σε ανοδική αν συνεχίσει ανοδικά. Παρά τον διαφαινόμενο θετικό βηματισμό παραμένει η αβεβαιότητα για το αν η καθοδική κίνηση που άρχισε από το υψηλό των  903 μονάδων είναι διόρθωση της ανοδικής κίνησης 779-903 μονάδες ή αν πρόκειται για ένα μεγαλύτερου επιπέδου διορθωτικό σκέλος το οποίο θα προχωρήσει χαμηλότερα των 779 μονάδων.

    FTSE25

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 2017 μονάδων.

    Η τεχνική εικόνα του δείκτη είναι παρόμοια με αυτή του ΓΔ αφού η συμπεριφορά της τιμής του εξακολουθεί να είναι συντονισμένη με αυτή της τιμής του ΓΔ. Θετικός ο βηματισμός και στον FTSE25 χωρίς όμως να υπάρχει και εδώ κάποια οριστική σηματοδότηση.

    Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ)

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 569 μονάδων (κλείσιμο).

    Η τιμή του δείκτη απομακρύνθηκε ανοδικά από τον ΕΜΑ50 ενώ πλέον βρίσκεται ψηλότερα και από την διπλή αντίσταση στις 542-546 μονάδες. Τα θετικά στοιχεία δεν σταματούν εδώ αφού στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας πέτυχε και την οριακή υπέρβαση του ΕΜΑ200 όπως και της κατερχόμενης Κ. Μπορεί τυπικά να παραμένει ενεργός ο σχηματισμός διπλής κορυφής που έχει στόχο στις 427 μονάδες, ουσιαστικά όμως έχει ακυρωθεί αφού χρειάζεται μόλις λίγες μονάδες για την αντιστροφή της τάσης σε ανοδική που θα φέρει και την τυπική ακύρωσή του.

    ΜΕΤΟΧΕΣ

    ΑΡΑΙΓ ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 4,875€ (κλείσιμο).

    Δεν άλλαξε κάτι στην τεχνική εικόνα της μετοχής εκτός από την επιτυχημένη προσπάθεια υπέρβασης της αντίστασης στα 4,68€. Συνεχίζει να δέχεται την έντονη πίεση του ΕΜΑ50 που όσο πλησιάζει η τιμή θα γίνεται και εντονότερη. Δεν έχει καταφέρει ακόμη να υπερβεί τα 4,80€ που θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση σχηματισμού διπλού πυθμένα και την δημιουργία ανοδικής προοπτικής.

    Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΕΤΕ 3,31% 7,81

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 3,01€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή σημείωσε νέο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών καθιστώντας την μεσοπρόθεσμη τάση ανοδική στοχεύοντας στην υπέρβαση της αντίστασης στα 3,48€ που αν επιτευχθεί θα επιβεβαιώσει την συνέχιση της ανοδικής κίνησης που ξεκίνησε από το χαμηλό στα 2,696€.

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,19% 16,58

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 9,13€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή μετά την απώλεια των ΕΜΑ50 – ΕΜΑ200 κατέρρευσε σημειώνοντας νέο χαμηλό 120 ημερών στα 8,26€. Στη συνέχεια επιχείρησε την υπέρβαση της αντίστασης στα 8,83€ χωρίς όμως αποτέλεσμα και θετική σηματοδότηση. Ουσιαστική βελτίωση της τεχνικής εικόνας θα υπάρξει με τυχόν υπέρβαση των 8,98€ που θα ενεργοποιήσει αντιστρεπτικό ανοδικό σχηματισμό διπλού πυθμένα.

    ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΣ ΜΥΤΙΛ 0% 38,20

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 13,47€ (κλείσιμο).

    Με μια ανοδική συνεδρίαση στην οποία σημειώθηκε και ανοδικό χάσμα η μετοχή ολοκλήρωσε τον ανοδικό σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ που βρισκόταν υπό κατασκευή με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ανοδικού στόχου στα 16,84€. Εμπόδια σε αυτή την κίνηση θα είναι οι αντιστάσεις στα 15,87€ και 16,37€. Σε περίπτωση υπέρβασης της τελευταίας δεν θα επιτευχθεί απλά ο ανοδικός στόχος αλλά είναι πιθανό η ανοδική κίνηση να λάβει και μακροπρόθεσμα χαρακτηριστικά.

    ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,70% 15,50 

     

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 13,19€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή έφτασε να πετύχει τον καθοδικό στόχο στα 12,44€ του τοπικού σχηματισμού διπλής κορυφής και συνέχισε χαμηλότερα και από τον ΕΜΑ200 τον οποίο όμως τελικά ανέκτησε (προσωρινά;). Μπορεί να αποφύγει τη συνέχιση της καθόδου αν ολοκληρώσει αντιστρεπτικό σχηματισμό διπλού πυθμένα που βρίσκεται υπό κατασκευή (με υπέρβαση των 12,75€) διαφορετικά είναι πολύ πιθανό η κάθοδος να επεκταθεί μέχρι τη στήριξη στα 11,60€.

    ΟΤΕ  ΟΤΕ -1,54% 14,06 

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 15,68€  (κλείσιμο).

    Η μετοχή όπως έχει αναφερθεί έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μακροχρόνια καθοδική κίνηση. Θετικό βήμα αποτέλεσε η υπέρβαση της αντίστασης στα 14,92€ η οποία όμως δεν κατάφερε να προκαλέσει κάποια αλλαγή στην τεχνική εικόνα. Είναι εμφανές στο διάγραμμα ότι παραμένει ισχυρή η πίεση της διπλής αντίστασης στα 15,66-73€ και του ΕΜΑ50.

    Η τεχνική εικόνα αλλάζει σε περίπτωση ολοκλήρωσης του σχηματισμού ανάποδου ΩΚΩ που βρίσκεται υπό κατασκευή.

    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

    DAX

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 12767 μονάδων (κλείσιμο).

    Παραμένει η τιμή του δείκτη ψηλότερα των 12401 μονάδων χωρίς όμως να πλησιάσει την αντίσταση στις 12831 μονάδες αφού πιέζεται από τον κατερχόμενο ΕΜΑ50. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη για αντιστροφή της κατεύθυνσης του δείκτη. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση ολοκλήρωσης ενός σχηματισμού διπλού πυθμένα (υπέρβαση 12673 μονάδων) που βρίσκεται υπό κατασκευή όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

    DJI

     Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με διάσπαση των 30706 μονάδων (κλείσιμο).

    Ο δείκτης αφού πέτυχε νέο χαμηλό 120 ημερών (28660) αντέδρασε έντονα ανοδικά επιτυγχάνοντας την προσωρινή υπέρβαση των 29888 μονάδων και επιστρέφοντας χαμηλότερα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη για αντιστροφή της κατεύθυνσης του δείκτη.  Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση ολοκλήρωσης ενός σχηματισμού διπλού πυθμένα (υπέρβαση 30455 μονάδων) που βρίσκεται υπό κατασκευή όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

    EURUSD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 0,996$  (κλείσιμο).

    Η ισοτιμία βρήκε μια εύθραυστη προς το παρόν ισορροπία στην περιοχή των 0,95$ όπου και πέτυχε νέο χαμηλό 120 ημερών (0,954$). Στη συνέχεια εμφανίστηκε μια ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα όμως παρά την ανοδική αντίδραση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη για αντιστροφή της κατεύθυνσης σε ανοδική αφού για άλλη μία φορά ήταν αρκετή η επαφή με τον ΕΜΑ50 για να γυρίσει και πάλι καθοδικά.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 76,71$ (κλείσιμο).

    Την περασμένη εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε και πάλι χαμηλότερα από τον ΕΜΑ50 με αποτέλεσμα η μεσοπρόθεσμη τάση να είναι πλέον ουδέτερη. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο διατηρείται η καθοδική προοπτική αφού παραμένει ενεργός ο σχηματισμός διπλής κορυφής όπως και ο καθοδικός στόχος στα 57$.

    JP MORGAN

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 115,8$.

    Η κατάρρευση της τιμής της μετοχής που εμφανίστηκε μετά τη διάσπαση του ΕΜΑ50 συνεχίστηκε και την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα την επίτευξη νέου χαμηλού 120 ημερών (101,3$). Αμέσως μετά όμως εκδηλώθηκε μια ξαφνική έντονη ανοδική αντίδραση που έφερε την τιμή της μετοχής να δοκιμάζει την υπέρβαση του ΕΜΑ50 χωρίς όμως επιτυχία. Προς το παρόν δεν  υπάρχει σηματοδότηση για αντιστροφή της τάσης.

    PFIZER

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 44,8$ (κλείσιμο)

    Η μετοχή συνεχίζει την καθοδική της πορεία που προέκυψε από την διάσπαση της ζώνης συσσώρευσης 45-55$. Η τιμή της μετοχής την περασμένη εβδομάδα πέτυχε νέο χαμηλό 120 ημερών (41,44$). Παρότι εκδηλώθηκε μια αντίδραση μετά την επίτευξη του χαμηλού δεν υπάρχει ένδειξη αντιστροφής της καθοδικής τάσης.

    TESLA

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 14/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 308,7$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή πέτυχε τον καθοδικό στόχο στα 214$ του σχηματισμού διπλής κορυφής και συνέχισε χαμηλότερα διασπώντας τη στήριξη στα 209,4$ και πετυχαίνοντας νέο χαμηλό 120 ημερών στα 204,2$. Δεν υπάρχει προς το παρόν ένδειξη για αντιστροφή της τάσης.

    EXXON MOBIL

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 07/10/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 84,0$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική όμως η μετοχή δείχνει σημάδια κόπωσης και αδυναμίας συνέχισης της ανοδικής κίνησης. Πιθανή η ολοκλήρωση ενός τοπικού σχηματισμού διπλής κορυφής όμως αυτό που θα κλονίσει την ανοδική τάση θα είναι μια πιθανή απώλεια του ΕΜΑ50.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ