• ΑΓΟΡΕΣ

    Alpha-μανία: Γιατί Ευρωπαίος παίκτης φαίνεται να αγοράζει μανιωδώς μετοχές της Τράπεζας

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης


    Μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρείται αυτήν την ώρα στη μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 στην οποία, 1,5 ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, έχουν διακινηθεί 2 εκατ. μετοχές.

    Με τις αγορές στις ΗΠΑ να είναι κλειστές, είναι σαφές ότι το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από μεγάλο Ευρωπαίο παίκτη.

    Μάλιστα, οι αγορές εκδηλώνονται στην περιοχή του 1,02 ευρώ ανά μετοχή.

    Οι ειδικοί επί των Χρηματιστηριακών θεμάτων αναφέρουν, μιλώντας στο mononews.gr, ότι ο συγκεκριμένος αγοραστής είναι ιδιαίτερα επιθετικός.

    Χθες ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 12 εκατ. χαρτιά, ενώ την Τρίτη άλλαξαν χέρια 6,5 εκατ. μετοχές.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ολλανδική Reggeborgh είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Alpha Bank, καθώς κατέχει επίσημα το 5,6% των μετοχών, το οποίο σύμφωνα με χρηματιστηριακές εκτιμήσεις έχει ήδη ανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα.

    Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον έχει μειώσει τη θέση του από το 7,2% στο 5,5% ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί περί το 9%.

    Την ίδια ώρα ο τζίρος στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Για την ακρίβεια, στην Εθνική είναι 130 χιλ. μετοχές, στην Πειραιώς 100 χιλ. και στην Eurobank 310 χιλ. μετοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Με την ΜΟΗ και τις τράπεζες κοιτάζει πάνω από τις 910 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ