• ΑΓΟΡΕΣ

    Alphα, ΔΕΗ, Coca Cola και ΟΠΑΠ επανέφεραν την αγορά στις 913 μονάδες – Πάρτι στην Τεχνική Ολυμπιακή


    Κλείσιμο στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 913,48 μονάδες, και κέρδη 1,27%, αλλά με χαμηλό τζίρο, 69,3 εκατ. ευρώ, μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εurostat για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο κατά 4,4%, ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος που επιβεβαιώνει τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας με την έξοδο από την πανδημία.

    Η προσοχή της αγοράς περνάει αυτή την ώρα στο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών με επενδυτές από τη Νέα Υόρκη. Αύριο δε ανοίγει ξανά το 10ετές ελληνικό ομόλογο για 2,5 δισ. ευρώ, αφού ο ΟΔΔΗΧ, έδωσε νωρίτερα την Τρίτη εντολή στις BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan και Nomura. Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος δανεισμού, όσο και να επεκταθεί η μέση διάρκεια των ομολόγων.

    Τέλος, την προσεχή Πέμπτη 10/6 αναμένονται οι ανακοινώσεις για την νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη από την EΚΤ ενώ την ίδια μέρα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, για τον μήνα Μάιο.

    Κέρδη πάνω από 2% για την Alpha, μετά τις πληροφορίες ότι στην αύξηση κεφαλαίου πρόκειται να συμμετάσχει και η Reggeborgh.

    Τα 80 λεπτά πάτησε η Eurobank, ενώ σε θετικό πρόσημο πέρασε και η ΕΤΕ στα 2,66 ευρώ.

    Κέρδη με ανοδική κίνηση στο 1,53 ευρώ για την μετοχή της Πειραιώς.

    Από εκεί και πέρα, αγοραστές οδήγησαν την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 9,77 ευρώ, τη ΔΕΗ, που κινήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών στα όρια των 9 ευρώ, στα 9,10, την Coca Cola στα 30,80 ευρώ.

    Σταθεροποιητικά η Ελλάκτωρ, στα 1,39, παρά την υποβάθμιση της από  τον αμερικανικό οίκο αξιολόγηση Fitch  σε «Β» από «Β+» με αρνητικό outlook.

    Πτώση 2% για την Ιντρακάτ, στα 1,96 ευρώ, μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης με την Γαία Άνεμος. Η αγορά αναμένει περαιτέρω εξηγήσεις από τη διοίκηση της εταιρείας για το deal και, βεβαίως, το πώς θα διαμορφωθούν τα ποσοστά των βασικών μετόχων.

    Πτώση πάνω από 12% για την Ιντραλότ και απώλεια υψηλών για την Ιντρακόμ, στα επίπεδα των 1,62 ευρώ.

    Αντίδραση, κατά τα άλλα, βγήκε στην Jumbo και τον Μυτιληναίο στα 15,65 και 15,26 ευρώ αντίστοιχα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται νέα αναβάθμιση της μετοχής του Μυτιληναίου από άλλο μεγάλο ξένο οίκο. Η αγορά πάντως, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη μετοχή, παρά τη σταθεροποίηση του τζίρου τον Μάιο, ο οποίος εμφάνισε αύξηση μόλις 3% (17% στο 5μηνο).

    Κίνηση στα 13,69 ευρώ για τον ΟΠΑΠ που βρέθηκε σε νέα πολυετή υψηλά.

    Αντίδραση στα 14,81 ευρώ με άνοδο κάτω από 12% για τον ΟΤΕ. Η αγορά τελεί εν αναμονή της γενικής συνέλευσης και την αποκοπή του μερίσματος.

    Αίσθηση προκαλεί το +7% της Τεχνικής Ολυμπιακής, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες πριν την υπογραφή του deal για το Πόρτο Καρράς.

    Αντανακλαστική η αντίδραση στην Frigoglass μετά την καταστροφή του εργοστασίου από πυρκαγιά στην Τιμισοάρα (Ρουμανία) το περασμένο Σάββατο, με κέρδη πάνω από 5% μετά το χθεσινό -11%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Eurostat: Αυξημένο κατά 4,4% το ΑΕΠ στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το προηγούμενο

    Roadshow Xρηματιστηρίου Aθηνών στη Ν. Υόρκη: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Alpha και το outsider Εntersoft

    Αντίστροφη μέτρηση για το re-opening του 10ετούς ομολόγου

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ