• ΑΓΟΡΕΣ

    Πώς έκλεισαν το εξάμηνο οι εισηγμένες

    • NewsRoom


    Σε εποχή… μνημονίων κινούνται ακόμα τα αποτελέσματα των εισηγμένων.

    Η κερδοφορία της Εθνικής Τράπεζας και ο περιορισμός των ζημιών της ΔΕΗ στο 9μηνο «έβαλαν το χέρι» τους για να δημιουργηθεί μια συνολική θετική εικόνα για τα καθαρά αποτελέσματα που παραπέμπουν σε κερδοφορία 117%. Αν όμως αφαιρεθούν τα αποτελέσματα της ΕΤΕ και οι μαζεμένες ζημιές της ΔΕΗ, δηλαδή βγουν από το «κάδρο» των αποτελεσμάτων, τότε ομιλούμε για οριακή αύξηση κερδών, EBITDA και τζίρου…

    Λες και οι εισηγμένες του Χ.Α. και ειδικότερα οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις δεν έχουν βγει από την εποχή των… μνημονίων.

    Οι τιμές των πρώτων υλών, των μετάλλων, η πορεία της κατανάλωσης, οι καιρικές συνθήκες ήταν μερικοί από τους λόγους που επηρέασαν τα αποτελέσματα των εταιρειών.

    Θα πρέπει να τονιστεί πως τα φετινά EBITDA δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περσινά λόγω της επίδρασης του λογιστικού προτύπου 16 το οποίο αποτυπώνει πλέον τις μισθώσεις και για αρκετές εισηγμένες έχει επίδραση και στη λειτουργική κερδοφορία.

    Η πορεία των λειτουργικών και καθαρών κερδών και της κερδοφορίας των τραπεζών, όπως αποτυπώνονται στους σχετικούς πίνακες της Beta:

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ