ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέα παράταση οδεύει ο διαγωνισμός-μαμούθ για τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια, συνολικού ύψους 515 εκατ. ευρώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς οι ενδιαφερόμενοι έχουν ζητήσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα σχήματα με τα οποία θα διεκδικήσουν το έργο.
Η νέα ημερομηνία που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η 12η Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου έναν μήνα μετά την προγραμματισμένη προθεσμία, που ήταν η 10η Σεπτεμβρίου (χθες). Η εξέλιξη έρχεται σε μια κρίσιμη φάση για τον διαγωνισμό, καθώς παρά το έντονο ενδιαφέρον από μεγάλους ελληνικούς και διεθνείς ομίλους, οι συμμαχίες που θα κατέβουν τελικά στον διαγωνισμό δεν έχουν ακόμη «κλειδώσει».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για νέα παράταση υποβλήθηκε από ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση των κοινοπρακτικών σχημάτων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο έργο, με σημαντικές τεχνολογικές, παραγωγικές και επιχειρησιακές απαιτήσεις, γεγονός που καθιστά κρίσιμη όχι μόνο την επιλογή των εταίρων αλλά και τον ακριβή καταμερισμό των ρόλων μεταξύ τους.
Με άλλα λόγια, το ενδιαφέρον για το έργο παραμένει υψηλό, όμως η αγορά δεν είναι ακόμη έτοιμη να περάσει στην τελική φάση. Οι συζητήσεις μεταξύ ελληνικών εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και των μεγάλων διεθνών ομίλων που διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία συνεχίζονται, με τις επόμενες εβδομάδες να θεωρούνται κρίσιμες για την οριστικοποίηση των σχημάτων.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.