• Nature First

    Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 #BeatPlasticPollution

    • NewsRoom

    Το 2023 είναι η 50ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

    Φέτος οικοδεσπότης είναι η Ακτή Ελεφαντοστού σε συνεργασία με την Ολλανδία. Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, η ημέρα έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες πλατφόρμες για την περιβαλλοντική προσέγγιση. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν μαζί με κυβερνήσεις, εταιρείες, πόλεις και κοινοτικούς οργανισμούς.

    Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η Μάχη για τη μείωση της μόλυνσης από τα Πλαστικά.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του 2023 είναι μια υπενθύμιση ότι οι ενέργειες των ανθρώπων για την πλαστική ρύπανση έχουν σημασία. Τα βήματα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης είναι η συνέπεια αυτής της δράσης.

    Είναι καιρός να επιταχυνθεί αυτή η δράση και η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία. Είναι καιρός να #BeatPlasticPollution.

    Στο πλαίσιο της #BeatPlasticPollution, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 παρέχει την ευκαιρία να αυξηθεί η πίεση προς τις κυβερνήσεις, τις πόλεις και τις επιχειρήσεις να επενδύσουν και να εφαρμόσουν λύσεις για τον τερματισμό της πλαστικής ρύπανσης.

    Το να μιλάμε ανοιχτά και να πιέζουμε για αλλαγή έχει πυροδοτήσει δραστικές πολιτικές όπως την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας, καινοτομίες και εναλλακτικές λύσεις αντί των πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης, κινητοποίηση χρηματοδότησης για τη βιωσιμότητα και οδήγησε στην ώθηση για μια παγκόσμια συμφωνία για τον τερματισμό της πλαστικής ρύπανσης.

    Η πλαστική ρύπανση είναι μια καταστροφική, δαπανηρή αλλά αποφεύξιμη παγκόσμια απειλή που επηρεάζει κάθε χώρα και κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η μάστιγα, οι λύσεις για την πλαστική ρύπανση πρέπει να είναι διαθέσιμες, προσιτές και ελκυστικές σε ανθρώπους και οργανισμούς ως προεπιλεγμένη επιλογή.

    Λύσεις για την πλαστική ρύπανση μπορούν να εφαρμοστούν σε κλίμακα μόνο από μεγαλύτερες οντότητες: κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς για να αναδημιουργήσουν τον τρόπο παραγωγής και χρήσης του πλαστικού.

    Αποστολή της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι να αφυπνίσει υπενθυμίζοντας τις επιπτώσεις της μάστιγας των πλαστικών για το περιβάλλον, το οικοσύστημα και τον άνθρωπο και να υποδείξει λύσεις που μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα.

    Η αλλαγή στάσης τόσο με πολιτικές όσο και με τη συνεισφορά όλων μας αποτελεί μονόδρομο.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Nature First