• NewsRoomNewsRoom

    Οι υπηρεσίες φόρτισης έχουν κάποιους κανόνες, ένας βασικός είναι η εγκατάσταση συγκεκριμένου λογισμικού στο κινητό σου.

    Είναι αλήθεια πως η φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος διαφέρει ως διαδικασία από τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού οχήματος με θερμικό κινητήρα. Συνηθίσαμε εδώ και δεκαετίες στη διαδικασία πας στο βενζινάδικο, φουλάρεις – πληρώνεις – φεύγεις. Θα μπορούσε να είναι το ίδιο και με τον φορτιστή, βάζεις το καλώδιο, επιλέγεις το ποσό φόρτισης, πληρώνεις με την κάρτα σου, ξεκινά η φόρτιση. Δε συμβαίνει όμως αυτό και υπάρχει σημαντικός λόγος. Όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών φόρτισης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προωθούν τη φόρτιση μέσω εφαρμογής στο κινητό. Μέσω αυτής γίνονται όλες οι διαδικασίες εύρεσης σημείου φόρτισης, ταυτοποίησης, πληρωμής.

    Η εφαρμογή της Blink είναι εύκολη στη χρήση και με πολλά χρήσιμα εργαλεία για τον χρήστη. Ο οδηγός του οχήματος κατεβάζει την εφαρμογή Βlink στο κινητό του και μπορεί εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσει το δικό του προφίλ στην πλατφόρμα της Blink. Στη συνέχεια έχει πρόσβαση σε όλο το δίκτυο της Βlink μόνο με δύο κλικ. Λαμβάνει ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε αλλαγή, συναλλαγή και φόρτιση πραγματοποιεί. Οι φορτιστές απεικονίζονται στο χάρτη της εφαρμογής με τη χρήση πινεζών. Ο οδηγός, επιλέγοντας κάθε πινέζα, μπορεί να δει αναλυτικά τις πληροφορίες που αφορούν στον κάθε φορτιστή όπως:

    • Τη διαθεσιμότητα του φορτιστή

    • Τη διεύθυνση του φορτιστή

    • Την ισχύ του φορτιστή

    • Το κόστος φόρτισης

    • Την απόσταση του σταθμού φόρτισης από το σημείο στο οποίο βρίσκεται ή το σημείο που θέλει να πάει

    • Να πλοηγηθεί μέσω του χάρτη στο σημείο που βρίσκεται ο αντίστοιχος σταθμός φόρτισης

    • Να προσθέσει τα δικά του σχόλια από την εμπειρία του στον σταθμό

    Η εφαρμογή της Blink
    Η εφαρμογή της Blink

    Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής γίνεται μια καταγραφή των φορτίσεων, του κόστους, της κατανάλωσης του ηλεκτρικού οχήματος έτσι ο χρήστης έχει πλήρη εικόνα και μπορεί να βελτιώσει τις συνήθειες του ώστε να γίνει πιο αποδοτική η κίνηση με ηλεκτρικό όχημα. Π.χ. αν βλέπεις τον ρυθμό με τον οποίο φορτίζει το όχημά σου, μπορείς να υπολογίσεις το χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα η φόρτιση και η παραμονή σου στο συγκεκριμένο χώρο.

    Το πιο σημαντικό όμως για τον χρήστη είναι η λήψη σταθερών και αξιόπιστων υπηρεσιών φόρτισης από μια εταιρεία. Να γνωρίζει το κόστος της φόρτισης να μην έχει εκπλήξεις, να φορτίζει πάντοτε το όχημά του χωρίς προβλήματα, να έχει εύκολη πρόσβαση χωρίς να αγχώνεται με τη χρήση διαφορετικού λογισμικού κάθε φορά, να είναι ξένοιαστος με μια κουβέντα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζει ότι ο φορτιστής στον οποίο κατευθύνεται είναι διαθέσιμος.

    Η εφαρμογή της Blink

    Διαβάστε επίσης:

    Μπορώ να φορτίζω χωρίς να χάνω χρόνο;

    Πού μπορώ να φορτίσω το ηλεκτρικό μου όχημα;

    Ποιο δίκτυο φόρτισης θα επιλέξω για να φορτίσω το όχημά μου!