• Ενέργεια: Εξοικονομώ και κερδίζω

    Ενεργειακή συνείδηση-Εξοικονόμηση Ενέργειας στον καύσωνα

    • NewsRoom

    Οι Ημέρες Μέγιστης Ενεργειακής Ζήτησης είναι λίγες μέρες κάθε καλοκαίρι, και μερικές φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια είναι υψηλότερη.

    Αν η εξοικονόμηση  ενέργειας είναι απαραίτητη κάθε μέρα, είναι ακόμη περισσότερο τις ημέρες αιχμής της ζήτησης ενέργειας.

    Η ζήτηση είναι συνήθως στο υψηλότερο σημείο της το καλοκαίρι μεταξύ 2 μ.μ. και 7 μ.μ. τις πολύ ζεστές μέρες. Η μέγιστη ζήτηση ενέργειας κατά τους χειμερινούς μήνες εμφανίζεται κατά τις πρωινές ώρες τις κρύες ημέρες, αλλά μπορεί να είναι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας όταν ο κρύος καιρός είναι ακραίος.

    Τις ημέρες και τις ώρες αυτές η κατανάλωση ενέργειας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα λόγω της χρήσης κλιματιστικών και είναι καλό τις ώρες εκείνες να κάνουμε προσπάθειες για έξτρα εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε να μην υπερφορτώνουμε το σύστημα αλλά και τους λογαριασμούς μας.

    Εξοικονόμηση Ενέργειας στον καύσωνα

    1. Εξοικειωθείτε με τη διαφορά 20 βαθμών μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας. Συντηρήστε τη μονάδα κλιματισμού σας με εποχιακούς συντονισμούς και αλλάξτε φίλτρα κάθε μήνα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.
    2. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες και στρέψτε τους προς την κατεύθυνσή σας για να νιώσετε 4-6 βαθμούς πιο δροσερούς. Ρυθμίστε τους ανεμιστήρες οροφής να λειτουργούν αριστερόστροφα.
    3. Χρησιμοποιείστε ρολά παραθύρων και περσίδες για να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Κρατήστε μακριά τον ήλιο και τον ζεστό αέρα φροντίζοντας τα παράθυρα και οι πόρτες σας να είναι καλά κλειστά. Κλείστε τις περσίδες ή τις κουρτίνες στα παράθυρα που έχουν άμεσο ηλιακό φως.
    4. Αποφύγετε τη χρήση μεγάλων συσκευών όπως φούρνο και στεγνωτήριο ρούχων.
    5. Αποσυνδέστε τις συσκευές και τα ηλεκτρονικά όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Όταν το καλώδιο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, καταναλώνει ενέργεια, ακόμη και αν η συσκευή ή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
    6. Κρατήστε το σπίτι σας πιο ζεστό από το κανονικό όταν είστε μακριά. Ρυθμίστε ή προγραμματίστε τον κλιματισμό σας ώστε να είναι 5° θερμότερος όταν είστε μακριά για περισσότερες από 4 ώρες.
    7. Αποφύγετε τη ρύθμιση του θερμοστάτη σας σε πιο κρύα ρύθμιση από το κανονικό όταν ενεργοποιείτε το κλιματιστικό σας. Δεν θα δροσίσει το σπίτι σας πιο γρήγορα και σπαταλά ενέργεια.
    8. Κάντε σύντομα ντους. Tα ζεστά ντους για πολύ ώρα, όχι μόνο αυξάνουν το λογαριασμό νερού σας, αλλά και το λογαριασμό ενέργειας. Επομένως, σκεφτείτε τη διατήρηση για ορισμένες καθημερινές εργασίες και όχι μόνο να εξοικονομήσετε νερό, αλλά και να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια.
    9. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό όσο το δυνατόν περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων ή πλυντήριο ρούχων. Μην αφήνετε να τρέχει ζεστό νερό όταν ξυρίζεστε ή ξεπλένετε τα πιάτα. Αυτό θα μειώσει την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση του νερού και θα εξοικονομήσει και τα έξοδα νερού σας.
    10. Αγοράστε ένα πλυντήριο ρούχων υψηλής απόδοσης όταν χρειάζεστε ένα νέο πλυντήριο. Περιμένετε να πλύνετε πιάτα και ρούχα όταν τον πλυντήριο είναι γεμάτο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα πλεονεκτήματα του e-SelfMetering