• Business

    Το άλλο πρόσωπο του Βακάκη: Αυξήσεις μισθών και «ποτέ την Κυριακή»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Απόστολος Βακάκης: Ο τυχερός Mr Jumbo

    Απόστολος Βακάκης


    Μία εβδομάδα νωρίτερα ο Απόστολος Βακάκης είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στα καταστήματα Jumbo και τις καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που έκανε λόγο για «εργασιακή γαλέρα και ασυδοσία».

    Αν και η εταιρεία αρχικά είχε τοποθετηθεί, μέσω κύκλων, πως η Jumbo, εφαρμόζει όσα προβλέπει η νομοθεσία μία εβδομάδα μετά, ο ίδιος επικεφαλής της εταιρείας, με ανακοίνωση που υπογράφει προς τους εργαζομένους της εταιρείας, επιχειρεί ουσιαστικά να «απαντήσει», ανακοινώνοντας αυξήσεις 2% στους μισθούς επιπλέον του 2% της εξαγγελθείσας αύξησης κατώτατου μισθού, με ισχύ από 1η Ιανουαρίου του 2022.

    Παράλληλα με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία διαψεύδει ότι έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της, την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου. Μία ημέρα που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως επίσημη αργία ωστόσο φέτος συμπίπτει με την Κυριακή κατά την οποία συνήθως είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

    Οι …Κυριακές του Απόστολου Βακάκη που ξεσήκωσαν αντιδράσεις

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της Jumbo δέχεται επικρίσεις για εργασιακά θέματα και για το ζήτημα των ανοιχτών καταστημάτων  – κατά περίπτωση πάντως- τις Κυριακές.

    Όπως έναν χρόνο πριν, εν μέσω lockdown και λόγω των κλειστών καταστημάτων που είχε ζητήσει όταν αρθούν τα μέτρα, να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας 7 ημερών σε όσες επιχειρήσεις το θελήσουν. Ή όπως πριν από  δύο χρόνια πριν στα καταστήματα της Jumbo σε Πρέβεζα και Κατερίνη, όταν είχε ανακοινώσει πως θα ανοίξει τα καταστήματα την Κυριακή εξαιτίας, όπως σημείωνε, του τοπικού ανταγωνισμού που λειτουργούσε τα καταστήματα τη συγκεκριμένη μέρα.

    «Στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της» σημειώνει στη χθεσινή της ανακοίνωση η εταιρεία σχετικά με το ζήτημα της Κυριακής.

    Βακάκης: «Η Jumbo έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων της»

    Στη χθεσινή ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους της Jumbo, ο κ. Βακάκης κάνει λόγο για ευγνωμοσύνη της εταιρείας, «για την αγάπη, την αφοσίωση και την πολύτιμη στήριξη που έχουν επιδείξει».

    «Χάρη σε σας η επιχείρησή μας ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες των καιρών, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και των ανατιμήσεων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνεχίζει να υπηρετεί τον αποστολή της, δηλαδή την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Οι εργαζόμενοι είναι το πρόσωπο της επιχείρησής μας και δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό ακόμη και υπό τις παρούσες, δυσμενείς συνθήκες» σημειώνει ο επικεφαλής της εταιρείας.

    Ανακοινώνει μάλιστα πως πέραν του 2%,  σε περίπτωση που εντός του έτους 2022 ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός αυξηθεί για δεύτερη φορά σε ποσοστό συνολικά άνω του 4%, η Jumbo θα καταβάλει, ως έκτακτη παροχή, και την διαφορά της αύξησης αυτής στους εργαζομένους της αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2022.

    Στη δε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, γίνεται αναφορά σε «μικροπολιτικά παιχνίδια» με τη Jumbo να διαψεύδει ότι υπάρχουν παράνομες διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και να δηλώνει ότι όσα προβλέπονται  συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας.

    Κι όλες οι παραπάνω εξελίξεις βεβαίως, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στην κορύφωση της καταναλωτικής κίνησης. Σε μία περίοδο που ο Aπόστολος Βακάκης θεωρεί τον τζίρο καθοριστικό για την πορεία των πωλήσεων της εταιρείας στο σύνολο του έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Απόστολος Βακάκης: Αύξηση επιπλέον 2% στο προσωπικό της Jumbo – Δεν ζητήσαμε να ανοίξουμε την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

    Πώς ο Απόστολος Βακάκης έβαλε φωτιά στο twitter και προκάλεσε ξανά αντιδράσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ