• Anytime

    Business

    Ένα σπίτι με τόσες αναμνήσεις… 

    • NewsRoom

    Το σπίτι των παιδικών μας χρόνων φυλάει μέσα του χιλιάδες χρώματα και μυρωδιές, παντρεύοντας ετερόκλητα στοιχεία συναισθημάτων και αισθητικής. Είναι το μέρος που έχει καταφέρει σε λίγα μόνο τετραγωνικά να κλείνει μέσα του κάθε τι πολύτιμο. Έτσι ορίζεις το σπίτι που μεγάλωσες. Το μέρος το παιδικών σου χρόνων, που στεγάζει χαραγμένες και  ανεξίτηλες στιγμές και επιθυμίες, δημιουργώντας το παραμύθι της παιδικής σου ηλικίας. Το μέρος που θα μπορούσες σε μια στιγμή να ζήσεις μία ολόκληρη αιωνιότητα.

    Το μέρος αυτό, σου κληροδότησαν οι γονείς σου, που με τόσους κόπους και τόσες αντιξοότητες κατάφεραν να φτιάξουν, εξαθλιωμένοι από την ανέχεια της εποχής. Ένα κεραμίδι για να στεγάσεις τα δικά σου όνειρα, φτιάχνοντας το κεφάλαιο της ζωής σου.

    Συντήρηση και προνοητικότητα περνούν σε δεύτερη μοίρα

    Μπορεί το όνειρο να έγινε πραγματικότητα και οι θυσίες της κάθε οικογένειας να έπιασαν τόπο. Όμως η συντήρηση και η προνοητικότητα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, και το κεραμίδι δε συντηρήθηκε σωστά και κάποιος δεν προνόησε για αυτά που πρόκειται να έρθουν. Και λίγο η αλλαγή του κλίματος, με τις φυσικές καταστροφές και λίγο η ανθρώπινη αμέλεια, μας οδήγησαν σε περιστατικά όπως αυτά του καλοκαιριού, που μετέτρεψαν σε στάχτη το κεραμίδι, ελπίζοντας στο όνειρο ότι μία μέρα όλα αυτά θα μπορέσουν να γίνουν όπως πρώτα… οι αναμνήσεις να πάρουν ζωή και τα σπίτια να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες. 

    Βέβαια, ο μηχανισμός του κράτους αντέδρασε εγκαίρως, παρέχοντας – άμεσα – ως πρώτη βοήθεια:

    • Για κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά €20.000 (€14.000 για προκαταβολή  στεγαστικής συνδρομής και €6.000 για αποζημίωση οικοσκευής).
    • Για κατοικίες που δεν έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, αλλά θεωρούνται μη κατοικήσιμες €12.000 (€8.000 για στεγαστική συνδρομή και €4.000 για αποζημίωση οικοσκευής).
    • Για κατοικίες που παρά τις ζημιές παραμένουν κατοικήσιμες €5.000 (€3.000 προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής και €2.000 για αποζημίωση οικοσκευής).

    Παράλληλα, η καταγραφή των ζημιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα προσδιορίσει το τελικό ποσό αποζημίωσης, που μπορεί να ανέρχεται μέχρι και €150.000.

    Επιπλέον, όλα τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές του Αυγούστου έχουν:

    • Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2021, 2022 και 2023, δηλαδή απαλλάσσονται για μία τριετία.
    • Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης από 300 έως 500 ευρώ τον μήνα
    • Κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων
    • Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων
    • Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων

    Τι θα γινόταν όμως, αν κάποιος είχε την κατοικία του ασφαλισμένη; Ή ακόμα καλύτερα, αν κάποιος είχε ασφαλίσει το σπίτι του στην Anytime;

    Σίγουρα, οι πυρκαγιές του Αυγούστου κι η απώλεια μιας κατοικίας σε ένα τέτοιο γεγονός, μόνο δυσάρεστες είναι. Γιατί και οι κόποι μια ζωής χάνονται και οι αναμνήσεις ξεθωριάζουν.

    Παρόλα αυτά, αν είχες κάνει ασφάλεια κατοικίας στην Anytime, θα αποζημιωνόσουν το γρηγορότερο δυνατό, στεγάζοντας και πάλι τα όνειρά σου και συνεχίζοντας από το σημείο που τα άφησες. 

    Μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, σε μία αντίστοιχη περίπτωση, θα κινούσε γη και ουρανό για να κάνει τη ζωή σου καλύτερη, δίνοντας αξία στην επιλογή σου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή το συμβόλαιό σου θα είχε ενεργοποιηθεί, ώστε το ακίνητό σου να καθαριστεί άμεσα από τα συντρίμμια και τα ερείπια.

    Σωτήρια όμως θα ήταν και η κάλυψη «Δόση στεγαστικού δανείου», αντιμετωπίζοντας κάθε φόβο και ανασφάλεια. Έτσι, παρόλο που τα έξοδα και οι δόσεις θα έτρεχαν, εσύ δε θα χρειαζόταν να ανησυχείς, γιατί έχοντας ασφαλισμένη την κατοικία σου στην Anytime, θα εξασφάλιζες τις 6 πρώτες δόσεις. Μέχρι δηλαδή και την αποκατάσταση της ζημιάς σου.

    Επιπλέον, αν το σπίτι δεν είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά, και κάποιο από το περιεχόμενο είχε διασωθεί, με την κάλυψη «Δαπάνες αποθήκευσης περιεχομένου μετά από ζημιά» θα εξασφάλιζες τα έξοδα για την αποθήκευση του περιεχομένου της κατοικίας για τους πρώτους 6 μήνες, μέχρι δηλαδή να καταστεί και πάλι το σπίτι κατοικήσιμο. Επίσης, δε θα χρειαζόταν να ανησυχείς καθόλου για τα έξοδα μεταστέγασης είτε αυτά αφορούν τη μεταφορά αντικειμένων στην προσωρινή σου κατοικία είτε την επανεγκατάσταση του περιεχομένου σου στην ασφαλισμένη κατοικία.

    Κάπου εκεί όμως, θα έπρεπε να έχεις στο μυαλό σου, ότι η στιγμή έφτασε για την αντικατάσταση των ζημιών σου, είτε αυτές αφορούν το κτίριο είτε το περιεχόμενό σου. Και μάλιστα σε αξία καινούριου, ώστε το σπίτι σου να είναι και πάλι όπως και πριν, με εξασφαλισμένες και τις δαπάνες έκδοσης οικοδομικών αδειών, από την Anytime.

    Και όλα αυτά… τόσο άμεσα, όσο δε φαντάζεσαι, με ένα απλό τηλεφώνημα, καθώς καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχει για τον καθένα το σπίτι του και το περιεχόμενό του! Γιατί στην Anytime οραματιζόμαστε έναν κόσμο που οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με περισσότερη ηρεμία, αισιοδοξία και χαρά την καθημερινότητά τους. Έναν κόσμο στον οποίο θα βρίσκουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλο και περισσότερων ανθρώπων. 

    Τι λες λοιπόν… μήπως ήρθε η στιγμή να επενδύσεις σε μία ασφάλεια κατοικίας, προστατεύοντας την καθημερινότητά σου;