• Black Friday 2021: Η ασφαλής επιλογή!

    Όπως κι αν ξεκίνησε η Black Friday, λίγο έχει σημασία… Αυτό που μετρά είναι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, της κατοικίας, αλλά και της… τσέπης μας! Με Anytime, φυσικά!
    Δημοσιεύτηκε:

    Στην Ελλάδα μπορεί να μη γιορτάζουμε την «Ημέρα των Ευχαριστιών» ή, αλλιώς, το Thanksgiving των Αμερικανών, την ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που θα μας οδηγήσει μέχρι την Πρωτοχρονιά, όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε αγκαλιάσει τον θεσμό της Black Friday, που είναι κάθε τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου. Μια ημέρα που έχει εξελιχθεί σε μεγάλη γιορτή του ηλεκτρονικού -και όχι μόνο- εμπορίου, χάρη στις μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές που κατακλύζουν την αγορά.

    Ενόψει, λοιπόν, Black Friday, αξίζει να κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία αυτής της ημέρας που μπορεί πλέον να είναι «γιορτή», αλλά οι ρίζες της είναι μάλλον… σκοτεινές.

    Για κάποιους, η Black Friday έχει ρίζες στον 19ο αιώνα, ενώ για άλλους ξεκίνησε από την Αμερική κάπου μεταξύ 1950-1960, χωρίς να είναι γνωστό πώς ακριβώς. Ας δούμε, όμως, τις πιο δημοφιλείς ιστορίες και τους μύθους που έχουν συνδεθεί με τη «Μαύρη Παρασκευή».

    Η κατάρρευση της τιμής του χρυσού

    Μία θεωρία έχει ως βάση της μία φωτογραφία ενός μαυροπίνακα όπου αναγράφεται «Black Friday» και αναφέρεται στην κρίση της τιμής του χρυσού που έλαβε χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου 1869 και οδήγησε πολλούς στη χρεωκοπία.

    Η κοπάνα

    Το 1951 γράφτηκε ένα άρθρο στο περιοδικό «Factory Management and Maintenance» που όριζε ως «Μαύρη Παρασκευή» την πρακτική των υπαλλήλων να προφασίζονται ασθένεια ή να κάνουν κοπάνα από τη δουλειά τους την επόμενη της Ημέρας των Ευχαριστιών.

    Η εμπορική περίοδος και η τροχαία

    Από το 1952 η επόμενη μέρα του Thanksgiving θεωρείται ως η έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου για τους εμπόρους. Έτσι πολλοί καταναλωτές ξεχύνονταν στους δρόμους και πολλοί έμποροι ξεκίνησαν να κάνουν μεγάλες προσφορές για την προσέλκυσή τους. Η έντονη κίνηση εκείνη τη μέρα ξεκίνησε να ονομάζεται στους κύκλους των τροχονόμων «Μαύρη Παρασκευή», λόγω του φόρτου εργασίας.

    Το μαύρο μελάνι

    Μέχρι σήμερα πιστεύεται πως το όνομα βγήκε από τις πωλήσεις, καθώς στη δεκαετία του 1950 οι έμποροι συνήθιζαν να γράφουν με κόκκινο μελάνι τις απώλειες και με μαύρο το κέρδος. Έτσι ονόμασαν «Black Friday» τη συγκεκριμένη μέρα καθώς είχαν μεγάλο τζίρο. Πρόκειται και για τη θεωρία που συνδέεται με τις δύο παραπάνω, δηλαδή την κοπάνα των εργαζόμενων, αλλά και την αυξημένη κίνηση.

    Μύθος ή πραγματικότητα δεν έχει σημασία, εμείς έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τη δική μας Black Friday και φέτος… Στην Anytime!

    Γιατί η Anytime προσφέρει:

    Όπως, λοιπόν, κι αν ξεκίνησε η Black Friday, λίγο έχει σημασία… Αυτό που μετρά είναι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, της κατοικίας, αλλά και της… τσέπης μας! Με Anytime, φυσικά!

    Μη χάσεις τις προσφορές, ισχύουν μέχρι και την Κυριακή 28/11!