Ο Μαξ Φερστάπεν θα κοιμηθεί απόψε ως πρωταθλητής χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Προφανώς η πεμπτουσία του αθλητισμού είναι να κρίνετε ο τίτλος στον αθλητικό χώρο και όχι από το διαιτητή. Τούτου δοθέντος θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη F1 να αλλάξει το αποτέλεσμα και η εικόνα του βάθρου μετά τις ενστάσεις της Mercedes. Όπως ήταν λοιπόν φυσιολογικό απορρίφθηκαν αμφότερες. Προφανώς οι τέσσερις αγωνοδίκες που υπογράφουν ήτοι οι Γκάρι Κόννελλι, Ντέρεκ Γουργουίκ, Φέλιξ Χόλτερ και Μοχάμεντ Αλ Χάσμι είναι σε εξαιρετικά δεινή θέση. Το σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις, τους εκθέτει.
Η πρώτη ένσταση ανέφερε πως ο Φερστάπεν πέρασε το Χάμιλτον πριν την επανεκκίνηση. Οι αγωνοδίκες καθώς αποδεικνύεται από το βίντεο είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν αλλά λένε: «Έγινε στιγμιαία οπότε δεν έπαιξε ρόλο». Πρώτη φορά ακούω για στιγμιαία μη εφαρμογή των κανονισμών! Η δεύτερη ένσταση της Mercedes έλεγε ότι δεν ξεντουμπλαρίστηκαν όπως έπρεπε όλα τα μονοθέσια και το αυτοκίνητο ασφαλείας σύμφωνα με τον κανονισμό έπρεπε να μπει στα πιτ ένα γύρο μετά. Οι αγωνοδίκες παραδέχονται ότι δεν εφαρμόστηκε πλήρως ο κανονισμός 48.12 και το αποδίδουν ότι το επόμενο άρθρο 48.13 δίνει το δικαίωμα να παρακαμφθεί το 48.12 με την απλή εντολή «Safety Car in this Lap». Με λίγα λόγια έτσι γουστάραμε να δώσουμε την ευκαιρία στο Φερστάπεν να περάσει στον τελευταίο γύρο.
Είναι κατώτεροι των περιστάσεων όσοι έφεραν το άθλημα σε τόσο δύσκολη θέση με τις γελοίες αποφάσεις τους. Την κεντρική ευθύνη την έχει ο αλυτάρχης Μάικλ Μάσι, έχασε τον έλεγχο από τη Σαουδική Αραβία και δεν τον ανέκτησε ποτέ. Ο Μαξ Φερστάπεν είναι άξιος πρωταθλητής είχε μια καταπληκτική χρονιά. Κρίμα για το Λιούις δεν του άξιζε να το χάσει έτσι, άξιζε τη νίκη σήμερα. Είναι επιβεβλημένο ο νέος πρόεδρος της FIA που θα εκλεγεί την ερχόμενη εβδομάδα να κάνει σαρωτικές αλλαγές.
Διαβάστε επίσης
F1 Άμπου Ντάμπι: Άξιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άκης Σκέρτσος: «Στήριξη της κοινωνίας χωρίς νέα χρεοκοπία – Τι είπε για ακρίβεια, ενέργεια και εκλογές»
- Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η ενεργειακή κρίση απαιτεί στήριξη των πολιτών και επενδύσεις για μόνιμη μείωση του κόστους»
- Ρωσία: Εκατοντάδες drones έπληξαν τη Μόσχα – Δύο νεκροί και ζημιές σε διυλιστήριο
- Αθήνα: Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη μικροεγκληματικότητα – Στο στόχαστρο «αλυσιδάκηδες» κλοπές και ναρκωτικά
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Ποια είναι η άγνωστη οικογένεια Κονταράτου που πουλάει σπίτι 20 εκατομμυρίων στη γειτονιά των εφοπλιστών της Σκιάθου (φωτό)
Πώς ο Ευρωπαίος ΟΦΗ του Μπούση και των 18,75 εκατ. ευρώ έφτασε να υποτάσσει θηρία αξίας 280 εκατ. ευρώ
Έλληνες εφοπλιστές: Τάνκερ στα $200 εκατ. και ναύλοι στα $600.000 την ημέρα – Το μεγάλο πάρτι στα VLCC
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.