ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,90% με το «καλημέρα» ο S&P, -3% ο Dax, -6,3% η πτώση στην ΕΛΧΑ, πάνω από -4% σε Τιτάν, Metlen
Τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 100% της θυγατρικής στην Αλβανία (project Riviera) ανακοίνωσε ο όμιλος Alpha Bank, με τίμημα που ξεπερνά την αρχική καθοδήγηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (μητρική εταιρία του Ομίλου Alpha Bank, ο “Όμιλος”) ανακοινώνει ότι η Alpha Διεθνών Συμμετοχών Μονοπρόσωπη Α.Ε. (“ΑΔΣ”), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, σύναψε Δεσμευτική συμφωνία με την OTP Bank Plc αναφορικά με την εξαγορά της Alpha Bank Αλβανίας SHA από την τελευταία [6.12.2021].
Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει ότι η ΑΔΣ σύναψε συμφωνία με την OTP Bank Plc (“OTP”) σχετικά με την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank Αλβανίας SHA (“ABA”) (η “Συναλλαγή”) από την OTP.
Το τίμημα έχει συμφωνηθεί στα Ευρώ 55 εκατομμύρια, το οποίο αντιστοιχεί σε 0.74x πολλαπλάσιο του P/BV. Η Συναλλαγή έχει θετική επίδραση στα κεφάλαια του Ομίλου και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη δέσμευση του Ομίλου να επικεντρωθεί στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής του. Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η οποία τελεί υπό τη αίρεση της πλήρωσης ορισμένων αναβλητικών αιρέσεων (συμπεριλαμβανομένης της λήψης εποπτικών εγκρίσεων κατά την κείμενη νομοθεσία), αναμένεται να λάβει χώρα εντός του 2022.
Η Συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν ισχυρό τραπεζικό όμιλο με ηγετική θέση στην Αλβανία και με μερίδιο αγοράς περί το 11% βάσει ενεργητικού, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχή παρουσία της Alpha Bank στην αλβανική αγορά και διασφαλίζοντας, επίσης, τα συμφέροντα της πελατειακής βάσης του Ομίλου που δραστηριοποιείται στην Αλβανία.
Η Rothschild & Co και η UniCredit Group ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Συναλλαγής, ενώ η White & Case LLP και η Kalo & Associates Law
Firm ως νομικοί σύμβουλοι για το αγγλικό και αλβανικό δίκαιο αντιστοίχως.
Διαβάστε επίσης
Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Στόχος μας να αυξήσουμε την κερδοφορία μας σε διψήφια ποσοστά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίβανος: Εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας του Μπιντ Τζμπέιλ, μετά από ισραηλινή επίθεση
- Ισραηλινοι αξιωματούχοι διαψεύδουν τον Τραμπ: Οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση στο South Pars
- Στην Ελλάδα το ολοκαίνουριο Zeekr 7GT
- Ευρωαγορές: Βουτιά άνω του 2% μετά τις προειδοποιήσεις των κεντρικών τραπεζών για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.