ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στη «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε», υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπρόεδρος της «ΔΕΗΑΝ» Κωνσταντίνος Μαύρος, με στόχο τη «Συνεργασία στην αξιοποίηση ταμιευτήρων και φραγμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω κατασκευής Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΜΥΗΕ)».
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε σχετική ανακοίνωσή της «σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η ορθολογική αξιοποίηση των υδατικών πόρων τόσο στην κατανάλωση του νερού για αρδευτική, υδρευτική, βιομηχανική χρήση, όσο και στην αξιοποίηση της υδραυλικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή στα φράγματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Κασαπίδης, «εργάζεται με μεθοδικότητα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα η οποία δεν αντιβαίνει στις αρχές της για ορθολογική ανάπτυξη των ΑΠΕ, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford – Δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν
- Μελέτη ΚΕΦΙΜ: Γιατί αποτελεί θετική εξέλιξη η δήλωση Μητσοτάκη για την αξιοποίηση των μικρών αρθρωτών πυρηνικών αντιδραστήρων
- Χ. Σημαντώνης: Έχουμε δώσει πάνω από 100 υποτροφίες για ναυτιλιακές σπουδές
- Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean-τηλεδιάσκεψη): Μεταθέτουμε την είσοδο στην αγορά της Ινδίας για ένα έτος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.