ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περίεργες εντολές πώλησης στη μετοχή της ΔΕΗ στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης έστειλαν τη μετοχή στα 10 ευρώ κι ενώ είχε ανοίξει στα 10,50 ευρώ.
Ενώ η ΔΕΗ είχε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα σε μεγάλους όγκους που πλησίαζαν τα 3 εκατ. τεμάχια, με 78 χιλιάδες μετοχές στην εκκίνηση των συναλλαγών βρέθηκε στα… 10 ευρώ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο περίφημος ΑΜΕΜ, ο Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας.
Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιήθηκαν αγοραστές πιο ψηλά και πλέον οι απώλειες έχουν περιοριστεί στο -3%, με τη μετοχή στα 10,37 ευρώ αυτή την ώρα.
Η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ ξεπερνάει τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ πολλοί από τους πωλητές φαίνεται ότι είναι ξένοι στους οποίους έγινε χθες η κατανομή των μετοχών, ενώ το προηγούμενο διάστημα για να ενισχύσουν τη θέση τους στη μετοχή αγόρασαν επιπλέον κομμάτια μέσα από την αγορά.
Το αποτέλεσμα είναι να πουλάνε τις «πλεονάζουσες» μετοχές, όπως παρατηρούν παράγοντες της αγοράς.
Διαβάστε επίσης:
MSCI: Η ώρα της κρίσης για Jumbo, ΕΤΕ και Μυτιληναίο – Τι θα συμβεί με τη μετοχή της ΔΕΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γουόρεν Μπάφετ: Το μυστικό της μακροζωίας του θρυλικού επενδυτή
- Γιατί το πρώτο sell-off του φθινοπώρου δεν ανησυχεί τους αναλυτές
- Σωκράτης Κόκκαλης: Γατί και πόσο είναι το εξτρά μπόνους που δίνει στους ομολογιούχους της Intralot
- Ο άγνωστος εφοπλιστής Μιχάλης Παπαϊωάννου της Helikon Shipping που ναυπηγεί 9 πλοία και διαχειρίζεται άλλα 40
