ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και τον ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό του στις εκκλησίες.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Με δύο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει.
Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, η Πολιτεία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να μην τις πετά στην Εκκλησία για συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Εκκλησία να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού.
Διαβάστε ακόμη:
Το παρασκήνιο που οδήγησε στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τα τεστ στους πιστούς
Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα: Πληροφορίες για 7.000 κρούσματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κομισιόν: Προτείνει νέο σύστημα κατά των drones που θα είναι πλήρως λειτουργικό έως τα τέλη του 2027
- Καραμανλής: Διευρύνεται η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, αν υποτιμηθεί θα εξελιχθεί σε μείζονα πολιτική κρίση
- Alpha Trust: Από 17 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση οι 36.600 νέες μετοχές από το stock option plan
- ΔΕΗ: Πάνω από 4,5% οι αρχικές προσφορές για το πράσινο ομόλογo
