• Πολιτική

    Το παρασκήνιο που οδήγησε στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τα τεστ στους πιστούς

    • Νένα Σώκου

    Μέγαρο Μαξίμου (πηγή: Primeminister.gr)


    Με χθεσινοβραδινή επικοινωνία μεταξύ του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας δόθηκε η λύση στον γόρδιο δεσμό που δημιουργήθηκε λόγω της εξαίρεσης των ναών από τους χώρους που υπάρχει υποχρέωση αρνητικού τεστ πριν την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών.

    Το Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Mega, στη διάρκεια της οποίας μίλησε εκτενώς για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Στη συνέχεια, εκτιμήθηκε ότι θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση μια κίνηση από την πλευρά της εκκλησίας, και όχι από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια όλων των πιστών κατά την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους.

    Έτσι, σήμερα το μεσημέρι η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε την εγκύκλιο, με την οποία καλεί τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς, αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

    Προτρέπει, παράλληλα, εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν και τονίζει την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr).

    Σημειώνεται επίσης ότι ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λοβέρδος: Λαϊκισμός από Μητσοτάκη για τις εκκλησίες, θα υπερψηφίσουμε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

    Οικονόμου: Ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα τα μέτρα – Δεν αντιμετωπίζουμε την πανδημία ψηφοθηρικά



    ΣΧΟΛΙΑ