Οι Stellantis και Samsung ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για παραγωγή μπαταριών και στοιχείων στη Β. Αμερική.
Στόχος είναι η παραγωγή να ξεκινήσει το 2025, αρχικά με ετήσια παραγωγή 23 gWh και τη δυνατότητα αυτή να αυξηθεί στις 40 gWh.
Η Stellantis βρίσκεται ήδη μπροστά από το πλάνο της για την εξασφάλιση ετήσιας παραγωγής μπαταριών ικανής χωρητικότητας ώστε να πετύχει μέχρι το 2030 το 40% των πωλήσεων της στις Η.Π.Α. να αποτελείται από εξηλεκτρισμένα οχήματα.
Τα εργοστάσια μπαταριών θα καλύψουν τις ανάγκες των μονάδων παραγωγής της Stellantis στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Μεξικό, για τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου, από τα Plug-in Hybrid μοντέλα, μέχρι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ήδη στις Η.Π.Α. το νέο Jeep Wrangler 4xe, αποτελεί το πλέον δημοφιλές Plug-in Hybrid μοντέλο της αγοράς, ενώ από την επόμενη χρονιά, το νέο Grand Cherokee 4xe θα ενισχύσει περαιτέρω τη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων της μάρκας στις Η.Π.Α. Το πλάνο της Stellantis είναι να επενδύσει περισσότερα από 30εκ. ευρώ μέχρι το 2025 σε λύσεις εξηλεκτρισμού και σχετικό λογισμικό, ενώ στόχος είναι ο Όμιλος να συνεχίσει να είναι 30% πιο αποδοτικός σε σχέση με το μέσο όρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσον αφορά στα συνολικά CAPEX και τα έξοδα R&D.
Το σημείο όπου θα δημιουργηθεί η νέα εγκατάσταση βρίσκεται υπό έρευνα και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.
Η συμφωνία υπόκειται στη έγκριση των τελικών εγγράφων και όρων, καθώς και των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Ο ceo της Stellantis Carlos Tavares τόνισε: «Με τα νέα εργοστάσια μπαταριών να μπαίνουν σε λειτουργία, θα είμαστε σε θέση να είμαστε ανταγωνιστικοί και τελικά να κατακτήσουμε την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Β. Αμερικής. Η στρατηγική μας να συνεργαστούμε με κορυφαίες εταιρείες επιταχύνει την ταχύτητα και την ευελιξία που χρειαζόμαστε για τη σχεδίαση ασφαλών, προσιτών και φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, τα οποία ανταποκρίνονται ακριβώς στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Είμαι ευγνώμων προς όλες τις ομάδες που εργάστηκαν για αυτή την κρίσιμης σημασίας επένδυση».
Από την πλευρά του ο Young-hyun Jun, Πρόεδρος και CEO της Samsung SDI συμπλήρωσε: «Είναι τιμή για εμάς να δημιουργήσουμε μια κοινοπραξία με την Stellantis, η οποία επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού, σε αυτή την εποχή της πράσινης ενέργειας. Με αυτή την κοινοπραξία παραγωγής μπαταριών, θα κάνουμε ότι καλύτερο για να καλύψουμε τις υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Β. Αμερικής, αξιοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών της Samsung SDI, καθώς και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα κα μέτρα ασφαλείας μας».
Διαβάστε επίσης:
F1 ΗΠΑ: Ταυρομαχία στο Όστιν!
Συνεργασία F1 με NBA!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η αρχιτεκτονική της συνέχειας
- Κώστας Δελαπόρτας (DryDel): Ο εφοπλιστής πίσω από το deal-ρεκόρ των 38 εκατ. δολαρίων για ένα 5ετές ultramax
- Χάρης Ηλιάδης: Ο Έλληνας investment banker που φέρνει τις δουλειές στην Goldman Sachs
- Ομπράντοβιτς… εμπιστευτικό! Οι φυλακίσεις, ο «Γκαστόνε», τα μυστικά και ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Απόστολος Βακάκης: Πού φτάνουν οι αποδοχές του Mr Jumbo, τα μερισματικά έσοδα των 15,6 εκατ. ευρώ και η… πίκρα των μετόχων
Το ράλι της Aktor και τα μυστικά Εξάρχου, τι συμβαίνει σε ΕΛΠΕ και Bylot, η ΠΛΑΘ έχει story, ο Παπασταύρου και ο ΑΔΜΗΕ, ο μισθός του Βακάκη, ο tiktoker Καντώρος, ο personal trainer της κυρίας υπουργού, όταν το Château Margaux συναντά το Costa Navarino και ο εφοπλιστής Τσαβλίρης στο My Story
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.